Odštampajte ovu stranicu
Атлетски клуб Апатин запажен на Првенству Србије у планинском трчању на Букуљи

* Чланови Атлетског клуба Апатин наставили са успешним наступима на Првенствима Србије у 2021. години, пето од почетка 2021. године. Током минулих априлских дана који ће бити упамћени - по прелепом амбијенту планине Букуља над Аранђеловцем, а у којем је одржано појединачно Првенство Србије у планинском трчању чији су суорганизатори били Српски атлетски Савез и Спортски савез Аранђеловца

Иако је Атлетски клуб Апатин на Првенству Србије наступио без два сјајна такмичара Ђуро Борбељ и Денис Фируловић (због болести) који су били претенденти за освајање медаља, остатак екипе је достојно репрезентовао клуб и сјајно се борио за што бољи пласман. У трци млађих јуниора на 4000 метара (+200м/-200 метара висинске разлике) одличан наступ имао је Константин Шимић који је освојио 6. место, док је у трци сениора на 10.000 метара (+500 м/-500 метара висинске разлике) Александар Стајић заузео исту позицију.

У оквиру Првенства Србије на крају такмичарског програма одржана је најмасовнија трка ветерана и рекреативаца на 2 километра са висинском разликом +100 метара/-100 метара у којој је сјајан наступ имало десеторо чланова АК Апатин предвођени тренером Марианом Чегар Лукић, који су на најбољи и најпозитивнији начин презентовали Апатин.

У женској конкуренцији трострука победа чланица Атлетског клуба Апатин, у укупном пласману и у старосној категорији победила је Александра Буркановић, иза ње у циљ је ушла десетогодишња Уна Чегар, док је треће место освојила Маријана Мијатовић, потом су у циљ ушле шестогодишња Хана Чегар и Бранка Величковић (која је освојила прво место у категорији преко 40 година).

У мушкој конкуренцији одличан наступ имали су чланови АК Апатин, пласманима у самом врху, друго место у укупном пласману и друго место у категорији до 40 година заузео је Мирослав Пешић, одмах иза њега у циљ је ушао Вања Болесников (који је освојио прво место у категорији изнад 40 година) и Немања Ђурић који је освојио треће место у категорији до 40 година.

Атлетски клуб Апатин осим наступа на такмичењима активно спроводи бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане, који протичу на отвореном, три пута седмично или у хали Основне школе "Жарко Зрењанин" у случају лошег времена. Тренинзи су доступни за све заинтересоване и потпуно су бесплатни, информације у вези са тренинзима могу се добити на званичној фејсбук страници Атлетског клуба Апатин.

Најмлађи апатински атлетичари предвођени тренером Бојаном Томашевићем спремају се за учешће на Пролећном митингу пријатељства који је резервисан за наредни викенд у Сремској Митровици (25. април), након којег сениоре очекује и наступ на Првенству Србије на 10.000 метара.

------------

(У додатку у слајдовима погледајте и следеће фотографије са појединачног Првенства Србије у планинском трчању на Букуљи:

1. Александра Буркановић, победница у својој категорији

2. Најмлађе на сцени и оне искусније, заједно: Хана Чегар и Бранка Величковић

3. Трећепласирана Маријана Мијатовић

4. Уна Чегар, друга у трци на 2 км

5. Мирослав Пешић и Немања Ђурић, први и трећи с лева

6. Александар Стајић, 6. међу сениорима

7. И Константин Симић у топ-тен, 6. на државном 

8. Заједничка фотографија победника)

-------------

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 409 puta
Tagovano

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…