Odštampajte ovu stranicu
Чланови Атлетског клуба Апатин успешни на првенствима Србије у дворани и на 5. Сребрно Језеро полумаратону

* Чланови Атлетског клуба Апатин наставили су где су стали у првој половини фебруара, са постизањем сјајних резултата и у протекле две недеље чим уђосмо у следећи месец, март

На Првенству Србије за млађе јуниоре које је одржано прошле недеље, Константин Шимић је са личним рекордом у трци на 3000 метара освојио шесто место, пулен Мариане Чегар Лукић је био врло близу освајању медаље иако му је ово прва трка у млађе јуниорској конкуренцији.

Овог викенда (субота 6. март) младе атлетичарке АК Апатин, Милица Занзе, Лена и Ива Рајић предвођене тренером Бојаном Томашевићем наступале су у Атлетској дворани у Београду на Првенству Србије за млађе пионире у дворани и у трци на 60 метара оствариле своје најбоље резултате, Милица Занзе је истрчала резултат 8 секунди и 88 стотинки, Лена Рајић 9 секунди и 17 стотинки, док је Ива Рајић остварила резултат 9 секунди и 64 стотинке.

Чланови Атлетског клуба Апатин у 2021. години наступили на четири Првенства Србије у дворани и освојена је једна медаља (Ђуро Борбељ, бронзана медаља на 1500 метара на Првенству Србије за сениоре).

Истог дана када су младе атлетичарке наступале на Првенству Србије, старије колеге из клуба су наступале на 5. Сребрно језеро полумаратону, где су доминирали и истрчали одлично своје трке на дистанцама од 21,1 км и 5 км.

Победу у главној трци у конкуренцији 281 такмичара и такмичарки, остварио је млади Денис Фируловић, пулен Горана Чегара, који је славио у трци на 21,1 километара са одличном трком и личним рекордом који је сасвим уз раме европским вредностима у тој све популарнијој дисциплини маратонаца - резултатом 1 сат 13 минута и 25 секунди (стари рекорд поправљен за више од 3 минута); у истој трци Предраг Вејин је освојио прво место у старосној категорији (9. место у укупном пласамну) са резултатом од 1 сат 22 минута и 06 секунди, у истој старосној категорији треће место у свом дебитантском наступу за АК Апатин са личним рекордом освојио је Радомир Топличанин.

Успешан дебитански наступ за АК Апатин имала је и Милица Марковић која је полумаратонску трку истрчала за 1 сат 52 минута и 39 секунди, освојивши 17. место у женској конкуренцији.

У оквиру полумаратона одржана је трка на 5 километара у којој су доминирали чланови Атлетског клуба Апатин, ученици Мариане Чегар Лукић, победама у укупном пласману и у мушкој и у женској конкуренцији. Александар Стајић остварио је победу, док је у истој трци треће место освојио Немања Ђурић, а у женској конкуренцији тријумфовала је Александра Буркановић.

Упоредо са стартом на такмичењима, Атлетски клуб Апатин спроводи бесплатну школу атлетике за децу у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“, уторком и четвртком од 18:45 до 20:00 часова у великој сали и суботом од 10:00 до 11.15 часова у малој сали до краја марта, док ће од почетка априла тренинзи бити реализовани на отвореном.

Тренинзи су доступни за све заинтересоване и потпуно су бесплатни. Информације у вези са тренинзима можете да добијете на емаил клуба Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. или телефоном: 0640110222.

(У галерији слика испод текста погледајте још неколико занимљивих, аутентичних фотографија са управо минулих такмичења апатинских атлетичара

1-2. Апатинска деца, деца свог клуба

3. Константин Симић

4. Александар Стајић и Немања Ђурић на победничком постољу

5. Предраг Вејин и Радомир Топличанин приликом проглашења победника

6. Александра Буркановић - у средини - победница на Сребрном језеру

7. Милица Марковић)

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор (С. Стричевић)

Pročitano 352 puta

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…