Rvači somborskog Radničkog najuspešnija ekipa Srbije za uzrast U 11!
* Poslednje subotu u oktobu Rvački klub „Radnički“ Sombor je bio domaćin I Kupa Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom za uzrast U 11, kao i Memorijalnog turnira „Ivan Frgić-Žuti“ za uzrast U 9. Najtrofejniji somborski sportski kolektiv, kao što smo već izveštavali, odao je još jednom počast našem najistaknutijem članu, četvrtom po redu Memorijalnom turniru “Ivan Frgić-Žuti”. U Gradskoj hali “Mostonga okupilo se 85 takmičara iz 14 klubova
 
 
Naslednici velikog šampiona Ivana Frgića, njegovim stopama, unuka Adriana i stariji sin Igor
 
Rvači još jednom prilikom uzornog domaćina, za uzrast U 11 su osvojili jednu zlatnu medalju i četiri srebrne medalje. Zlatnu medalju osvojio je Nikola Gunj u kategoriji do 60 kg. Srebrne medalje osvojili su Jovan Kosovac do 34 kg, Nemanja Lončarević do 37 kg, Mladen Batalo do 50 kg i Luka Katanić do 60 kg. Peta mesta zauzeli su Miloš Ranisavljević, Uroš Ilić i Dušan Subotić. Bez plasmana ostali su Daniel Šokčić i Nikola Subotić.
 
- U generalnom plasmanu bili smo najuspešnija ekipa Srbije na takmičenju i pohvalio bhi sve takmičare koji su se borili i pokazali da rvači “Radničkog” imaju odličnu mladu ekipu pred kojom je odlična budućnost, iako je nekima ovo bilo prvo takmičenje - reči su trenera Igora Frgića i Milana Marića.
 
U uzrastu u 9 osvojili klub je osvojio dve medalje. Zlatnom medaljom do 22 kg okitio se Adrian Dobi, dok je bronzani bio Marko Petrović. U borbi za medalju borio se i Rade Šumonja koji je na kraju osvojio 5.mesto. Mnogobrojni gosti i takmičari otišli su kući prezadovoljni, a svaki takmičar je dobio majicu sa likom sportiste veka Ivana Frgića.
 
Takmičenju je prethodio odlazak na večno počivalište Ivana Frgića, a njegov grob su posetili članovi porodice sin Igor, unuci Adriana i Filip, prijatelji i saradnici. Predsednik kluba Vladimir Krstić ovom prilikom zahvalio se ljubiteljima sporta, vlasnicima firmi koje su pomogle da ovaj turnir bude organizovan: ZZ “Ravangrad”, IGB “Automotive” Inđija, Somborelektro, Džimi Commerce Prigrevica, Anakonda Security, Omladinska zadruga “Mladost Srbije”. Takođe zahvalili bsmoi se i Sportskom centru “Soko” i Gradu Somboru koji svaki put nesebično pomognu našem klubu - kažu u ovom složnom sportskom kolektivu koji je opet iznedrio nove mlade asove i zadržao epitet kluba sa najvećim brojem titula.
 
Među brojnim asovima ovog izvornog olimpijskog sporta, pamtićemo ponovne susrete sa bardovima jugoslovenskog i srpskog rvanja kao što su Vojislav Voja Tabački ili Vesna Piperski Cucić, popularni ženski rvački arbitar - delegat, čije smo izjave osim ostalih snimili, a o čemu ćemo uraditi i posebne rubrike.
 
Medijska pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 607 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…