Apatinski atletičari aktivni i uspešni i u letnjoj sezoni - uporedo teku pripreme za popularni Dunavski Asiks polumaraton

* Članovi Atletskog kluba Apatin u mlađim kategorijama i seniori i tokom letnje sezone aktivni i izuzetno uspešni, uporedo sa natupima teku pripreme za organizaciju 23. Apatinskog Dunavskog polumaratona koji je ove godine zakazan za 21. oktobar

Mladi apatinski atletičari nastupili su tokom avgusta sa puno uspeha na više različitih nadmetanja. Na tradicionalnom Letnjem mitingu prijateljstva čiji su organizatori bili Atletski klub Srem i Grad Sremska Mitrovica koji su ugostili su 520 mladih članova atetskih klubova i škola sa teritorije Republike Srbije, atletičari iz apatinske opštine predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem, asistentom Zoranom Čegarom i u pratnji roditelja bili su među najuspešnijima na tom tradicionanom takmičenju.

Sveukupno 13 mladih polaznika besplatne Škole atletike Atletskog kluba Apatin i 6 iz Atletskog kluba Omladinac Prigrevica, nastupilo je na ovom izuzetno jakom atletskom mitingu. Postignuti su odlični rezultuti i osvojeno sedam medalja. Milica Zanze (2010. godište) osvojila je zlatnu medalju na 60 metara (rezultat 9 sekundi i 72 stotinki) i na 200 metara (36 sekundi i 34 stotinke).

Nemanja Kovačević (2009. godište) zauzeo je drugo mesto u bacanju vorteksa, dok je u trci na 60 metara bio trećeplasirani. Anđelija Radišić (2012. godište) osvojila je 2. mesto u trci na 60 metara, Jovana Kuridža (2013. godište), treća je u trci na 60 metara a četvrta u skoku u dalj. Strahinja Sučević je u trci na 60 metara osvojio treće mesto.

~ . ~

Tokom poslednjeg avgustovskog vikenda Zoran Radičanin nastupio je u Rumi na 2. Rumskom polumaratonu i u trci na 21,1 kilometara. On je osvojio 11. mesto u ukupnom plasmanu i prvo mesto u starosnoj kategoriji.

~ . ~

Aleksandra Burkanović je boravila u Holandiji gde je o trošku kompanije Asiks, učestvovala na drugom globalnom sastanku Asiks front trkača iz čitavog sveta, u okviru kojeg su održane radionice na temu treninga i popularizacije trčanja u svetu.

Na kraju sastanka održane su promo trke na 5 i 10 km u kojem je učestvovalo svih 120 učesnika događaja.

~ . ~

Tokom avgusta seniori AK Apatin bili su aktivni i startom u Krupi na Vrbasu gde su u trci na 10 kilometara, nastupili Predrag Vejin i Darija Amanović.

Njih dvoje su dostojno predstavljali Apatin kod velikih prijatelja Atleskog kluba Apatin.

~ . ~

U Kanjiži je održan 37. Festival plivanja i trčanja gde je u atletskom delu programa nastupio veliki broj članova AK Apatin i ostvario dobre rezultate; u trci na 10 kilometara u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović osvojila je drugo mesto, 12. mesto zauzela je Danijela Dragojević, Branka Veličković bila je šesnaesta, Alisa Bajić se domogla 24. mesta, a Žaklina Klemen Mitrović  se plasirala na 33. mesto. U muškoj konkurenciji u trci na 10 kilometara, Tihamer Sirak osvojio je 8. mesto, Nemanja Đurić zauzeo je 20. mesto, Živa Vijogavin 51, Nemanja Glišić 70. mesto. U trci na 21,1 kilometara 38. mesto osvojio je Predrag Vejin.

~ . ~

Uporedo sa nastupima na takmičenjima, Atletski klub Apatin, ulazi u završnu fazu organizacije 23. Asiks Apatinskog Dunavskog polumaratona, u okviru kojeg će biti održane trke na 21 kilometara i 97 metara, po prvi put biće održana i trka na 10 kilometara pod nazivom Fun&Fit – Minaqua trka zdravlja. Takođe u okviru manifestacije predviđena je i trka za decu na 400 metara. Manifestacija koja se nalazi u kalendaru Atletskog saveza Srbije i koja je jedna od najpopularnijih u regionu, zakazana je za nedelju 21. oktobar a sada je već prijavljeno više od 200 učesnika iz desetak zemalja.

Goran Čegar

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1240 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…