Prvi Strongman kup u Somboru: Snagatori lavljeg srca oduševili brojnu publiku

* Dugoočekivan spektakl koji nadrasta granice uobičajenih sportskih okvira  i daje za pravo posetiocu da se divi čudesnoj volji i neko bi rekao, nadljudskim mogućnostima aktera, konačno se nakon svetskih predstava, u subotu, 21. jula naveče, zbio i u tom Somboru. U okviru Somborskog sportskog leta 2018, za ovaj događaj koji ne samo da će se pamtiti, nego je već unet zvanično u kalendar takmičenja Strongman saveza Srbije, najzaslužniji je mladi Somborac, raznovrsni sportista, entuzijasta Renato Repić, organizator, domaćin ali i takmičar, kojem su nesebičnu podršku i ovom prilikom pružili, predstavnici Kluba borilačkih sportova Galaktik Sombor, uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora i Sportskog centra Soko

Herojska četvorka strongmana u Somboru: Miloš Berat, Damir Kopilović, Aleksandar Mačković i Renato Repić sa zasluženim peharima, medaljama, majicama organizatora

Prvi Strongman kup Srbije privukao je veliki broj znatiželjnika. Više od hiljadu ljudi koji su sve vreme bodrili takmičare i među kojima beše puno najmlađih, aplaudiralo je u sportski pobedničkom ritmu četvorici kolosa. Na Trgu Svetog trojstva, svoju snagu u šest disciplina demonstrirali su: Damir Kopilović, iz Subotice, rođen 28. decembra 1988, visok 185 santimetara, težak 125 kilograma, Aleksandar Mačković, takođe Subotičanin (17. septembar 1982), 183 cm, 130 kg, Miloš Berat, iz Kulpina (4. februar 1993), 188/105  i Somborac Renato Repić (3. oktobar 1991), 175/103.

Svi oni su višestruki prvaci države kao i osvajači sjajnih prizanja na međunarodnoj takmičarskoj sceni, počev od svojih prvih uspešnih sportskih koraka u dizanju tegova, pa preko različitih disciplina snage, bodibildinga, te powerliftinga, do konačno, strongman nadmetanja.

Mačković je nagrađen posebnim aplauzom s obzirom na izjavu, da za svoj najveći uspeh smatra to što je otac naprednih trojki! 

- Srećni smo što Somborci i gosti Sombora mogu po prvi put da vide na delu naše najspremnije momke u ovim teškim, ali za njih omiljenim sportskim disciplinama –  rekao je otvarajući takmičenje Zoran Stojić, predsednik Strongman saveza Srbije. – Do sada ste putem tv prenosa mogli da uživate u viteštvu i majstorijama pojedinih hrabrih momaka već svetski priznatih, a evo sada i u vašem gradu uživo posmatrate, trenutno najspreminije srpske strongmene. U Srbiji ovaj sport dobija sve veću popularnost, pa smo i mi u Savezu veoma zadovoljni što odmah, na vašem Trgu Svetog trojstva, uočavamo mnogo mladih kao i mališana kojima ovi momci snažnog srca, dobre volje i uvek nasmejana lica dok izvode najteže zadatke, savladavajući terete nekoliko tona, postaju opravdano ona prava, zdrava i snažna, sportska i ljudska identifikacija.

Da bi sve proteklo po jasno predviđenim takmičarskim propozicijama, pobrinuo se sudijski žiri, u kojem su bili poznati internacionalni arbitri stongman sporta, Jan Paulini, Milan Bekić i Aleksandar Stojić. A publici još veću zanimljivost prilikom takmičarskog izvođenja, objašnjavanjem kroz notu vrsnog znalca i duhovitim dosetkama, davao je u tehničkom delu vođenja čitavog dvočasovnog zahtevnog programa, Ranko Ševo, predsednik Bodibilidng i fitnes kluba Dorijan iz Vrbasa.

Ovaj dugogodišnji bb prvak i trener, koji je stvorio najveće srpske šampione među kojima su pojedini bili prisutni u Somboru, kao što je Slobodan Milenović iz Karavukova, sa suprugom (koji je sve vreme takmičenja pomagao i sportski fer-plej davao podršku svojim sportskim prijateljima); poseban aplauz pri dobijanju plakete od strane domaćina, dobio je popularni Peter Liska "Toldi" iz Novog Orahova, svuda u svetu poznati takmičar, danas nepobedivi master bb man.

Uvod, onaj bolji od najboljeg kakav se u ovakvim prilikama može darovati brojnoj publici, poklonile su članice već nadaleko znanog Z-verka tima.

Šarmantne somborske dame su izvele za ovu priliku, itekako simboličan performans na otvorfenom, Strong by Zumba.

Konačno, vrhunac manifestacije doseglo je dugoočekivano u Somboru, takmičenje u čak šest strongman disciplina. Sve strogo predviđeno, sportski ispoštovano i realizovano, po preciznim međunarodnim pravilima.

Četvorica heroja, imala su sledeće zadatke: držanje dva akumulatora u ispravljenom položaju ispred grudi, podizanje tereta iznad glave u visini grudi sa tegom od 120 kilograma, prevrtanje gume teško 450 kg, vučenje kola te podizanje automobila, tzv. “mrtvo dizanje” – vozila čuvenog prevoznika R Taxi Sombor, nošenje kofera, oba teška više od 200 kg, kao i vuču kamiona – gromade od mašine od jedne i po tone, Džimi komerca, Prigrevica.

Članica Z-vera zumba tima Tijana Odobašić koja je asistirala pri uručivanju lepih nagrada, Zoran Stojić, predsednik Strongman saveza Srbije i somborski pobednik, Subotičanin Damir Kopilović

Iako je sam plasman bio u drugom planu, recimo da je navjiše poena (38) sakupio Damir Kopilović iz Subotice. Interesantno, dvojica momaka imali su isti broj bodova, po 24, ali je za nijansu pojedinačno veći broj viših poena sakupio drugi Subotičanin, Aleksandar Mačković, pa se na trećoj poziciji našao domaćin, Renato Repić. Tako se, ali ništa manje zadovoljan i nagrađen od gledalaca, Miloš Berat iz Kulpina kraj Bakog Petrovca, gde se tradicionalno održava već, jedno od prvih strongman takmičenja u Srbiji, sa 16 bodova, zadovoljio se četvrtom pozicijom.

~ . ~

Pobedio je sport, pobedilo je drugarstvo, svi srećni i zadovoljni, fer-plej uz poruku: Sve je moguće i kada pomislite da ste dostigli krajnje granice. One ne postoje, postoji samo prilika da parafraziramo dobru staru izreku: - Um caruje ali i snaga volje lavljeg srca ko u ovih momaka otvara neke nove stranice koje svakome ko uz njih stane, može jedno i jedino da pruži: samopouzdanje da podigne.

Ekipa Novog Radio Sombor (Dejan Horvat, Srđan Ačanski, Mirjana Pećanac, Siniša Stričević)

Pročitano 2241 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…