Sport i modeling mogu zajedno: zanimljiva životna priča, Zlatko Šuša - zaštitno muško lice Novog Radio Sombora

 *Sećam se momčića koji je, uvek nasmejan i vedra lica, tek zakoračivši u svet najpopularnijeg a i najuspešnijeg ekipnog sporta na ovim jugo-prostorima, rukometa, nekim čudesnim magnetom privlačio mnoge oko sebe. Mlađe, starije, svejedno, svima poklonio lepu reč, ljubaznost, učtivost, vaspitanje, ono važno, koje “iz kuće izlazi”… Vrlo brzo kao talentovani pionir pa kadet, zapao je za oko i selektorima, te je mladi Somborac pozivan u Kadetsku, potom u Juniorsku reprezentaciju tadašnje velike države. Zlatko Šuša.

A ako “preskočim” u ovom, jednom od tekstova o njemu – na njegovoj strani a na našem zajedničkom portalu, Novog Radio Sombora, dakle ako malo na tren izostavim vreme na koje ću se vraćati  zarad pre svega njegovog hronološkog puta, onda odmah moram reći da je on ostao isti. Kao kad je i počinjao te svoje prve, dečačke rukometne korake. I danas, prvo kada se iz belog sveta gde već dugo boravi, vrati u rodni grad, ili bolje možda reći kraj s obzirom da često voli da istakne svoju Riđicu u kojoj je provodio lepe bezbrižne dečačke dane, javiće se, potražiće, upitaće za zdravlje, sa onim prijateljski karakterističnim: Kako si, šta ima, treba li šta…? Jer takav je stvoren.

 - Sticajem okolnosti, postao sam rukometni profesionalac već sa svojih četrnaest godina… - počinje priču o sebi kada ga “nateramo” na to, pa kao i što poznata pesma kaže, pamti samo srećne dane… - Otpočinjući rukometnu karijeru naravno u mom Somboru i zaljubivši se još od najranijih dana u ovaj viteški sport, vrlo brzo sam postao najmlađi prvotimac jakog prvoligaša Crvenke, zatim, srce nije “moglo”, pa odlazim da “odradim” i u riđičkom Dalmatincu… Nedugo potom, opet me zovu istaknuti prvoligaši, Fidelinka u Bajmoku, a bilo je i onih koji su se začudili, kada sam se posle toga obreo na gotovo sasvim suprotnom geografski gledano, polu naše zemlje, u tada veoma ambicioznom i dobro organizovanom klubu Epoksidu u Priboju…

I tu je za Zlatka došao kraj. Ali samo što se igranja rukometa u Srbiji tiče. Jer, usledili su brojni pozivi za klubove van Srbije i inostranstvo, te se on prvo odlučuje za Sloveniju.  Slede, Italija, Portugalija, Grčka, Izrael, u kojem je i završio aktivno rukometno putešestvije. Ali, da bi priča mogla biti potpuna i ponajpre interesantna, razvila su se u Zlatkovom primeru, istovremeno dva dobro i vešto utabana puta.

- Da, bile su to, prilično dugo, slobodno mogu reći, dve paralelne karijere. Već kad sam izašao kao igrač u inostranstvo, prišli su mi predstavnici pojedinih agencijskih kuća, pa se ispostavilo da su u pitanju poznate firme u samom vrhu svetske mode. I tako, nekako je krenulo jedno pored drugog, treninzi, snimanja, utakmice, revije, navijači, publika, modne piste…

Rukomet i modeling, tako su ovom naočitom mladom Somborcu očigledno zajedno prijali, a jednako tome svakako, i sve brojnijim agentima, predstavnicima čuvenih svetskih brendova. To potvrđuje mnogo reklama na kojima je u gro planu Zlatkovo lice, kao foto model za kompanije Adidas, Nike, Sony, Samsung, Aqua viva Srbija, Vino porto, Alpha  banka, Puma, Louis vuitton - Izrael, pa revije za Dolce gabanu… uz to, i puno snimljenih editorijala u Grčkoj, Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Dubaiju, Porugaliji i naravno, njegovoj Srbiji. - Sad radim kao Clienat advoser personal Shooper za Louis Vuitton u Dubaiju.  Radio sam i za Etro, Missoni & Salvatore Feraggamo kao menadžer i za Bayer u Kataru.

A ono što posebno želimo da podvučemo je, njegov kontinuirani humanitarni rad posvećen deci sa Daunovim sindromom što zaslužuje i posebnu temu.

No ono bez čega kako kaže skoro ništa ne bi mogao, od samog početka svoje afirmacije je podrška porodice. O porodici - najrađe i priča. - Velika podrška oca Stevana, majke Ljiljane… na moju žalost, više ih nema, ali ponos ostaje dok je i mene, za sve što su mi prižili...  Isto tako, Zlatko će u svakom susretu sa najvećim žarom spomenuti nezaboravnu rukometnu vilu Slađanu Dronić. – Moja, naša Slađa, omiljena od svih... prerano je otišla tamo gore među anđele gde ima mesta samo za najbolje. Nju i njene naslednike, sina Nikolu Furtulu (uvek s radošću kažem, moj brat) na kojeg se ponosim ne samo zato što je pošao majčinim stopama kao izraziti sportski talenat i oblačivši već dres reprezentacije Srbije u mlađim uzrasnim selekcijama i ćerku Slađinu, Aleksandru – dragu Bubu, takođe smatram ravnopravnim članovima moje porodice.

 

Iz sportske biografije:

Popularni Zlaja je proglašavan najboljim rukometašem juniorom Vojvodine, bio je najbolji strelac u italijanskom prvenstvu dve godine, u Portugaliji najbolji stranac i strelac: 2005-2006, u Grčkoj isto tako jednu godinu najbolji igrač, a tri godine i najefikasniji strelac. U Izraelu je proglašen i titulom mvp sezone

S. Stričević

Pročitano 9770 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…