Vinko Janković: Međunarodni turnir rukometnih veteranki i veterana u Somboru, 26/27. avgust '22.

* Pobednik i ovom prilikom nije bio važan. Pobeđivali su godinama ranije. Kad je takmičarska karijera prošla, ostala je sigurno ona najveća pobeda, drugarstvo. Kao što se po fotografijama našeg prekaljenog fotoreportera Vinka Jankovića, inače posebno sepcijalizovanog za sportsku fotografiju dobro uočava (niz, dole u slajdu), da granice ne postoje. Turnir je otvorila i goste pozdravila gradska većnica za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, kao i Zoran Bojić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora, inače i sam godinama vrstan rukometaš reprezentativnih vrednosti

Kad je rukomet u pitanju a i sport uopšte, tako je. Slava ostaje, budućnost još više. To i jeste poruka koju su ostavili na otvorenom terenu Sportskog centra Soko gde su prve rukometne korake načinile slavne somborske rukometašice među kojima 33 reprezentativke i čuveni somborski rukometni romantičari, koje su i koji su i ovom prilikom ugostili svoje decenijama prisne drugarice i drugare. 

Recimo, da su se u ženskoj konkurenciji predstavilo 6 ekipa i 13 muških: Pula - Hrvatska, Srem - Sremska Mitrovica, Sarajevo, Balkan ekspres i Frajle (obe pod imenom SFRJ), Tuzla - BiH, Jugović - Kać, Tuzla - BiH, Ostrava - Češka, Goražde - Bosna i Hercegovina, Škofja Loka - Slovenija, Gornji Vakuf - BiH, Vinkovci - Republika Hrvatska, Ruma, BASK - Beograd, Osijek - Hrvatska, Kljajićevo-Čonoplja, Sombor.

Ono što svakako ne smemo zaboraviti, a to je da je posle dvodnevnih napornih i iscrpljujućih mečeva u kojima se pokazalo da nove generacije itekako imaju od koga da uče, nastavljeno čuveno rukometno "treće poluvreme", uz muziku, tamburaše, bački ručak i naravno, zajedničko kolo.

Informacije plus radi, zaključimo da je učestvovalo oko 200 rukometašica i rukometaša čije vreme ne prolazi, a iako rekosmo da je rezultat ostao sasvim u drugom planu, opet su propozicije-ostale propozicije što su uvek poštovali, pa su pobednice među devojkama prvotimke ekipe Frajle, ispred Sremica i Balkan ekspresa, dok je u nadmetanju momaka prvo mesto pripalo Sarajevu, drugo Škofjoj Loki a treće gostima iz Češke.

- U nastavku, bogata galerija / Vinko Janković - 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 341 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…