U Somboru održan nacionalni simpozijum o urgentnoj medicini

* Prvi zapis o potrebi hitnog pružanja lekarske pomoći u Somboru star je 250 godina, a na simpozijumu koji je trećeg novembarskog petka, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ organizovala, govorilo se o počecima i o tome šta savremena urgentna medicina danas nudi vitalno ugroženom pacijentu

Lekare, radnike hitne medicinske pomoći i goste pozdravila je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović. Ona je govorila o plemenitosti, hrabrosti i odgovornosti lekarskog poziva, ali i istakla da služba hitne medicinske pomoći može svoj zadatak da ostvaruje samo ukoliko je dobro opremljena.

- Naš grad prepoznaje potrebe u zdravstvu i nastojimo da ravnomerno rasporedimo sredstva i obezbedimo da jednako dostupnu, kvalitetnu i blagovremenu zdravstvenu zaštitu imaju i stanovnici petnaest sela i sugrađani koji žive u gradu. I upravo je u toj dostupnosti i blagovremenosti važna uloga Službe hitne medicinske pomoći i zbog toga je vaša služba veoma bitan partner grada. Ceneći partnerski odnos, Grad je u proteklom periodu omogućio da se rekonstruišu i urede prostorije Hitne pomoći i pomogao povezivanje sa donatorima koji su obezbedili opremu i vozila – podvukla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Prisutnima su se, pre početka stručnog dela simpozijuma obratili i: dr Emeše Uri, direktorka Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ i dr Lazar Račić, član Gradskog veća Grada Sombora za oblast zdravstvene i socijalne zaštite.

U stručnom delu simpozijuma izlaganja su imali: prim. dr Vladimir Blanuša, prim. dr Milan Božina, prim. dr Snežana Holcer Vukelić, prim. dr Bogdan Nikolić, dr Ana Kasap i dr Ivan Pešić.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 1149 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…