TOGS: Kultura i priroda od nacionalnog značaja

* U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokulu) u Beogradu, u saradnji sa Eko centrom - centrom za socio-ekološka istraživanja i dokumentaciju, 16. juna je održana tribina „Kultura i priroda od nacionalnog značaja: Bač, Golija i Studenica“

Direktor Zaprokula Marko Krstić otvorio je tribinu realizovanu u okviru nedelje BIOSFERE, koja je sastavni deo bogatog programa manifestacije BIOS ART, posvećene kulturi ekološke svesti.

Na tribini je govorila i Zdenka Mitić, vd direktora Turističke organizacije grada Sombora, predstavljajući Sombor i UNESKO Rezervat biosfere „Bačko Podunavlje“. Prisutnima je predstavila značaj koga ovo zaštićeno dobro ima kako za lokalno stanovništvo, tako i za sam održivi razvoj kroz delatnosti koje proizilaze iz ovog jedinstva prirode i kulture. Među njima, najveću perspektivu ima turizam, kao grana privrede koja osim ekonomske, ima i kulturološku i ekološku vrednost. Takođe, istakla je i koliko je važno prepoznavanje značaja i izdvajanja sredstava za promociju rezervata biosfere.

Tokom tribine, govorili su i Goran Milašinović, predsednik Konferencije za saradnju sa UNESKO-m, Slavica Vujović iz Zavoda za zaštitu spomenika Vojvodine, Gordana Jančić, iz javnog preduzeća Srbijašume, Duška Dimović, ekološka aktivistkinja i Dejan Zagorac, moderator, autor edicije Ukusi i istraživač.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 133 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…