SEC: Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

* U proteklom periodu, radna grupa za izradu nacrta Statuta budućeg Saveza udruženja Grada Sombora pripremila je radnu verziju Statuta. Na ovaj način ostvareni su preduslovi za organizovanje osnivačke skupštine Saveza udruženja Grada Sombora, kažu inicijatori, aktivisti Somborskog edukativnog centra

Osnivačka skupština zakazana je za 25. januar 2022. godine sa početkom u 16:30 u Somboru. Predviđeno je da događaj traje oko dva sata, nakon čega će biti obezbeđen ketering i osveženje. O mestu održavanja obavestićemo vas blagovremeno, navode u SEC-u.

Uslovi za učešće udruženja na Osnivačkoj Skupštini su, da je udruženje registrovano u APR-u u skladu sa Zakonom o udruženjima i ima sedište na teritoriji Grada Sombora, da je u protekle tri godine kroz minimum 3 realizovana programa ili projekta realizovalo aktivnosti u skladu saciljevima udruženja, zatim, da udruženje ima nestranački i nedobitni karakter, da je udruženje zasnovano na demokratskim principima udruživanja, kao i da udruženje ne promoviše nezdrave životne stilove, društvenu segregaciju, antisemitizam, fašizam, rasizam, društvenu, etničku, nacionalnu netrpeljivost i netoleranciju, nasilje ili bilo kakav drugi oblik diskriminacije.

Ukoliko vaše udruženje želi da pristupi osnivanju Saveza, neophodno je da ponesete popunjenu izjavu o imenovanju delegata. Ukoliko imenovani delegat nije zakonski zastupnik udruženja, potrebno je da događaju prisustvuje i zakonski zastupnik radi potpisivanja i overe osnivačkog akta. Na osnivačkoj skupštini predviđen je izbor članova Upravnog i Nadzornog odbora a delegati organizacija osnivačica moći će da predlože kandidate za ove organe.

Svaki delegat moći će da predloži najviše dva kandidata za ove organe. Kandidati za članove organa Saveza moraju biti prisutni na skupštini. Molimo vas, dopunjuju pozivajući udruženje u Somborskom edukativnom centru, da nam do 20. januara 2022. godine putem mejla:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

potvrdite učešće i pošaljete skeniranu Odluku o osnivanju i pristupanju Savezu i izjavu o imenovanju delegata, a potpisane i pečatirane originale ponesete na skupštinu.

Modeli ovih dokumenata nalaze se u prilogu koji možete da preuzmete na sajtu Somborskog edukativnog centra:

https://sec.org.rs

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta “Dijalog za razvoj Grada Sombora” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative, NVO „Ženska alternativa“ i Udruženjem Roma „Beli Golub“.

Projekat je finansiran kroz projekat “Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti” kojim koordinira Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Olof Palme Centrom kao i u saradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, na raspolaganju smo vam putem mejla ili telefona.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 244 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…