Razgovor s povodom: Zoran Vekić, poverenik Pokreta Nova Snaga Srbije i član Glavnog odbora Pokreta

* Rođen 11. avgusta 1994, Zoran Vekić je odlučio da pruži primer kako može kvaliteno da bude zasnovan, porodično, radno, u svakom smislu, život na selu. U njegovom primeru, to je Čonoplja. Izrazio je svoju naklonost seoskoj sredini u kojoj kako kaže, postoje ravnopravni a i tipični resursi za dobrobit mladih ljudi. Danas je poverenik NSS za Sombor i član Glavnog odbora Pokreta. Razgovor koji je emitovan u našem radijskom programu, donosimo i na stranicama portala

* U čemu je suština samog smisla Pokreta?

- Svesni teškog ekonomskog stanja u kojoj se nalazi naša zemlja, osnovali smo organizaciju koja će se u jednom novom pozitivnom izdanju boriti svom snagom za bolje lice Srbije. Naš Pokret je u odlučnoj nameri da naša Srbija bude slobodna i samostalna, suverena i celovita, jaka i razvijena, ponosna i dostojanstvena zemlja, u kojoj svi njeni građani žele i zaslužuju da žive kvalitetno i u stalnom daljem prosperitetu.

Zoran Vekić: Nova snaga Srbije za grad Sombor,snažno se zalaže za bogatiji i razvijeniji Sombor u kome će svi njegovi građani živeti kvalitetno i prosperitetno. Pozivamo sve Somborce da se uključe u borbu za bolji i lepši Sombor,tako što će postati članovi Povereništva NSS Sombor

......................................................................

* Kolike su šanse mladih što se samog Pokreta tiče i da li vidiš bolje mogućnosti za mlade uopšte?

- Vidim svakako bolje mogućnosti jer samim ovako institucionalnim organizovanjem mladi imaju veće šanse da se bore za bolje sutra, za budućnost njihove odnosno naše dece.

* Ti si odlučio i ohrabio se da nastaviš život upravo na selu, u Čonoplji. Zašto si se odlučio na takav korak?

- Sviđa mi se život na selu pre svega. Želim da pomognem ne samo Čonoplji, gde sam osnovao porodicu kao vrlo mlad, nego i ostalim selima. U selima je, shvatio sam to brzo, odličan ambijent da se dovedu investitori, mogu ovde da budu otvorene i prodavnice, fabrike, zadruge, etno kuće, šta god, samo da se steknu bolji uslovi, da bi svaki seljak mogao bolje da živi.

* Smatraš da je mlade potrebno više stimulisati, podsticati?

- Smatram osim toga i da mladi iskreno žele da ostanu na selu, jer znaju dobro šta znači ovo tle, pre svega kada je o poljoprivredi reč. Ovde je trusna poljopriredna oblast kao najvažnija grana privrede i već koliko sutra mladi su spremni da daju kao što i priliči, presudnu reč boljoj perspektivi sveopšte.

* Kakva je vaša saradnja u Pokretu sa drugim organizacijama?

- Javlja nam se sve više stranaka, pokreta a i civilnih organizacija za saradnju. Može ko god želi da nas kontaktira putem stranica NSS Sombor, ili jednostavno putem mog fejsubuk profila Zoran Vekić.

Zahvaljujem vam se na prostoru i našem prvom pojavljivanju na vašem a i našem, prvom dvostrukom elektronskom mediju, Novom Radio Somboru.

..................................

/Nova snaga Srbije (NSS) je patriotski pokret mladih i obrazovanih ljudi, udruženih sa ciljem da se svom snagom bore za bolju Srbiju. Osnivačka skupština NSS održana je na Vidovdan, 28. juna 2016. godine, u Beogradu. Predsednik NSS je Nikola Malenčić/

..................................

Beleži: Novi Radio Sombor

Pročitano 5776 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…