Evropa sve bliža pravednijim minimalnim zaradama

* Evropa je korak bliže obezbeđivanju pravednije plate za zaposlene nakon privremenog sporazuma o Direktivi o adekvatnim minimalnim zaradama koji su postigli pregovarači iz Evropskog parlamenta, Evropskog saveta i Evropske komisije, saopšteno je iz centrale Evropske konfederacije sindikata (EKS) u Briselu

Ipak, kako ocenjuje EKS, postoje dodatne prepreke koje direktiva treba da ukloni, a mnogo toga zavisi od sastanka nacionalnih ministara zapošljavanja koji će biti održan narednog petka, kao i od plenarne sednice Evropskog parlamenta, preneo je portal Nezavisnost.org. Zamenica generalnog sekretara EKS Ester Linč je izjavila da će Direktiva pozitivno uticati na milione radnika.

- Radnici širom Evrope zaslužuju poštenu platu koja obezbeđuje barem pristojan životni standard, a ovaj sporazum bi mogao da promeni pravila igre za milione zaposlenih ljudi koje pogađaju rastući troškovi života. Ukoliko bude usvojena i pravilno sprovedena, ova direktiva ne samo da će doprineti pravdenijim minimalnim zaradama, već će zaštititi i promovisati kolektivno pregovaranje kao najbolje rešenje za pravednu platu širom Evrope - ocenila je Linč.

Ona je čestitala pregovaračima na važnom poslu i ukazala da je ključno da na predstojećim sastancima nacionalni ministri i poslanici Evropskog parlamenta podrže Direktivu kako bi zaposleni što pre osetili korist. - To bi vratilo socijalnu Evropu na pravi put nakon decenije štednje, osiguravajući da se naša ekonomija zasniva na visokim platama i pravima, a ne na siromaštvu i nesigurnosti - zaključila je Ester Linč.

Beleži novinar: Svetozar Raković

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 187 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…