UGS Nezavisnost: Ergonomija ima posebnu ulogu u humanizaciji rada

* I u poslednji mesec u godini ušlo se sa aktuelnim sindikalnim aktivnostima u vezi sa značajem očuvanja zdravlja i bezbednosti na radu: Devetom radionicom (11-12. decembar 2018) u Beogradu je započet novi ciklus u okviru programa obuke aktivista u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, koji sprovode Ujedinjeni granski sindikati NEZAVISNOST i Savez samostalnih sindikata Srbije, u saradnji sa Centrom za solidarnost Američke federacije sindikata AFL-CIO

Dvodnevna radionica, posvećena ergonomiji, okupila je isti tim učesnika, čije osposobljavanje za podršku članstvu u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu ulazi u treću godinu. Kroz predavanja dr Gordane Čolović, učesnici su se upoznali sa ergonomskim (fiziološkim, psiho-sociološkim, antropometrijskim i ekološkim) uslovima rada, nakon čega im je predstavljena ergonomska analiza različitih zanimanja i radnih mesta u sektorima iz kojih dolaze (građevinarstvo, industrija građevinskih materijala, drvna industrija, energetika i rudarstvo, zdravstvo, bibliotekarstvo, prehrambena industrija, policija, komunalne delatnosti, transport, metalska industrija, putna privreda, gumarska industrija).

Tokom radionice zaključeno je da ergonomija ima značajnu ulogu u humanizaciji rada, a da pravilan dizajn radnog mesta, obezbeđujući bezbedan i zdrav rad, pozitivno utiče na produktivnost i profit.

Naredna radionica biće održana krajem februara 2019. godine. Program obuke je koncipiran u skladu sa potrebama učesnika i sa aktuelnim novinama u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 287 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…