Projekat "Ravnopravnost žena u rukometu" - radionica u Srbiji

* "Ravnopravnost žena u rukometu" (Equall opportunities for women in handball) je partnerski projekat koji realizuju Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, Rukometni savez Zagrebačke županije sa sedištem u Dugom Selu i ŽRK Kozarmišljen iz Pečuja u okviru Erasmus+ Sport programa podržanog od strane Evropske unije. Partneri na projektu imaju za cilj poboljšanje statusa ženskog rukometa u partnerskim zemljama, a opšti cilj je podsticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti

U sklopu projekta se organizuju tri radionice, a prve aktivnosti su održane u Mađarskoj u periodu od 3 - 5. septembra. Radionica održana u Beogradu, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja od 10. do 12. septembra za cilj je po predviđenom programu imala predstavljanje primera dobre prakse partnerskih zemalja - Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Projektni tim iz Srbije održao je četiri predavanja i predstavio položaj žena u rukometu u Srbiji iz različitih aspekata.

Prof. dr Irina Juhas održala je predavanje na temu "Jednake mogućnosti za žene u rukometu - preduslovi i prepreke" (Equal opportunities for woman in handball - preconditions and obstacles). Prof. dr Zoran Valdevit, rukovodilac projektnog tima u Srbiji kao primer dobre prakse zastupljenosti žena u rukometu predstavio je Rukometni savez Srbije na čijem čelu se nalazi Milena Delić, a osim gospođe Delić u Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije su i potpredsednica Ana Živanović i članovi Upravnog odbora Ljiljana Maksić i Jelena Erić, zadužena za ženski rukomet.

U cilju predstavljanja primera dobre prakse, ženske rukometne sudije, Lana Zrnić i Sofija Petrović, prezentovale su položaj žena u rukometu u Srbiji, sa aspekta rukometnih sudija, kao i zastupljenost žena u Zajednici sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije. Tema predavanja je glasila „Kako unaprediti položaj ženskih sudija u rukometu“ (How to improve the position of handball referee, women).

O poziciji žena trenera u Srbiji govorio je docent dr Milan Petronijević u predavanju pod nazivom “Kako unaprediti položaj ženskih trenera u rukometu“ (How to improve the position of women's handball coaches).

Poslednji dan radionice u Srbiji učesnice i učesnici projekta proveli su u diskusiji o unapređenju položaja žena u rukometu.

Treća radionica je na programu od 8. do 10. oktobra u Hrvatskoj, nakon čega sledi završni deo projekta koji podrazumeva izradu brošure u kojoj će se objediniti sva istraživanja, dobijeni rezultati, primeri dobre prakse i zaključci sa svih radionica, a sve sa ciljem postavljanja temelja za proširenje projekta na evropskom nivou u nastojanju da se zajedničkim snagama pokuša podsticanje pozitivne promene s ciljem poboljšanja statusa žena i ženskog rukometa uopšte.

Izvor: https://rss.org.rs/

- Dodatak, fotografije u galeriji -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 497 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…