Sigurna kuća u Somboru nastavlja sa aktivnostima u okviru projekta "Cold call for cool planet"

* Sigurna kuća Sombor u partnerstvu sa BIO IDEOM nastavlja sa svojim akivnostima u okviru projekta “Cold call for cool planet“, koji finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, a odnosi se na mapiranje problema i pitanja rodne ravnopravnosti u oblasti zaštite životne sredine

Takođe, ovaj projekat se tiče i podizanja aktivizma u lokalnoj zajednici, sa ciljem formiranja klubova za starije i uvođenje poslova koji rešavaju socijalne probleme i ne narušavaju prirodni biodiverzitet u tim zajednicama, jer sela u tom području pripadaju zaštićenom prostoru Gornjeg Podunavlja.

- Cilj nam je da animiramo i podignemo kapacitete ženskih udruženja kroz obuke za pisanje predloga projekata koji će rešavati socijalne probleme i pitanje siromaštva i zapošljavanja kroz ekoturizam, proizvodnju sredstava za ličnu higijenu i higijenu prostora - napominje Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru.
Nadamo se podršci i privatnog sektora, kako bi se formiralo što više Klubova za starije u seoskims redinama.

U Sigurnoj kući će se u petak, 7. septembra, okupiti predstavnice ženskih udruženja iz okolnih naseljenih mesta u kojima se sprovodi projekat. Sastanku će prisustvovati i gradski većnik za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, dr Dalibor Forgić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 926 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…