Sigurna kuća Sombor: Kulturom protiv nasilja nad ženama

* Sigurna kuća grada Sombora u saradnji sa Kulturnim centrom u utorak, 17. jula u 19 časova u dvorištu Sigurne kuće organizuje književno-kulturno veče, gde će svoja književna dela predstaviti srpska pesnikinja iz Češke, Jelena Ćirić

Književno veče će biti propraćeno kulturnim programom, izvedbom Mešovitog hora Somborskog pevačkog društva, Crkvenog hora Sv.car Konstantin i carica Jelena, GKUD Ravangrad-muška pevačka grupa Varošani i GKUD Ravangrad-ženska pevačka grupa Varošanke.

Kroz svoje umetničko izražavanje i poeziju, pokušaćemo da u razgovoru sa Jelenom Ćirić, žensku seksualnost i emocije artikulišemo u jezik, kao i da otvorimo pitanja da li je samo književnost ta, u kojoj žena ima "pravo" da se izrazi i otvoreno govori o svojim senzualnim i seksualnim potrebama. 

Na ovakav način, Sigurna kuća grada Sombora, nastavlja sa otvorenim odnosom, ne samo sa lokalnom zajednicom i svim institucijama, već i sa svim sugrađankama i sugrađanima, kako bi se na problem nasilja prema ženama preventivno delovalo, ali i tema, koja je nekada bila "tabu" postala vidljiva i pokazala snagu zajednice u njenom rešavanju.

Takođe, ovom prilikom, pokrećemo i akciju prikupljanja knjiga, kako bi u Sigurnoj kući u Somboru bila formirana mini biblioteka. 

U ime domaćina i organizatora, pozivaju vas Saša Milić, direktor Kulturnog centra Sombor i rukovodilac Sigurne kuće, Tamara Savović.

~ . ~

BIOGRAFIJA: Jelena Ćirić je rođena 1973. godine u Smederevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Požarevcu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Autorka je tri samostalne zbirke poezije „Žar“ (2011.), „Naiskap“ (2013.), „Muške pesme“ (2016.). Koautorka je knjige poezije „Ja, ti, on i ona“ (2012.), kao i jedne koautorske knjige u elektronskoj formi (M. Gogov, M. Korolija, J. M. Ćirić, 2012.). Članica je Udruženja književnika Srbije od 2013. godine, Književnog kluba „Miloš Crnjanski“ iz Bijeljine i umetničke grupe „ARTE“ iz Beograda i Udruženja građana „Lastavica“ iz Praga, u okviru koga aktivno učestvuje u organizovanju kulturnih i humanitarnih akcija. Dobitnica je priznanja Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za 2014. godinu. Poslednjih 12 godina živi sa porodicom u Pragu.

Pročitano 1017 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…