Odštampajte ovu stranicu
Prezentovan Zakon o stanovanju korisnicama Sigurne kuće u Somboru
U Privrednoj komori Srbije-Regionalnoj privrednoj komori Zapadnobačkog upravnog okruga sa sedištem u Somboru, predstavnik i ovlašćeni predavač Privredne komore Srbije, diplomirani pravnik Marko Arsenijevic, prezentovao je u petak, 11. maja, pojedinosti novog Zakona o stanovanju, kako bi se predstavnici centara za socijalni rad Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga, a posebno žene koje su korisnice usluga Sigurne kuce grada Sombora i one koje su u riziku od nasilja u narednom periodu edukovale, dobile licencu i stekle zvanje profesionalne upravnice zgrada
 
 
Snežana Gajdobranski, stručni saradnik u somborskoj privrednoj Komori i Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru
 
O važnosti partnerstva između komorskog sistema i ove somborske ustanove socijalno-zaštitnog značaja u savremeno doba, najpre je održana konferencija za medije na kojoj su govorile, u ime domaćina,  poželevši dobrodošlicu gostima ali i uspešan i konstruktivan rad Snežana Gajdobranski, stručni saradnik u somborskoj Komori.
 
Odmah potom Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru, obraćajući se medijima istakla je značaj afirmacije u podizanju svesti ohrabrivanja, do sada ugroženih žena kojima će od strane Sigurne kuće, najpre, kao i gradskih struktura, biti pruženo osnaživanje da bi uskoro baš na primeru danas aktuelne i praktički veoma uspešno obrađene teme - u obuci za zvanje upravnika ili profesionalnog upravnika zgrade, bile u prilici da vrlo uskoro budu i ekonomski samostalne.
 
 
Dipl. pravnik Marko Arsenijević, vlasnik privatnog preduzeća "Kućni majstor" u Novom Sadu, popularno je objašnjavao posao budućnosti za žene-korisnice Sigurne kuće
 
Direktor PKS RPK ZBUO Zoran Bulatović "probio je, zatim, led", u sali za sastanke Komore u Somboru, znalački "ukidajući" tremu uoči samog predavanja, ženama, korisnicama Sigurne kuće, koje su pretrpele porodično nasilje a žele da se uključe u aktivan, radni i stvaralački život.
 
Usledilo je i ono najvažnije, predavanje Novosađanina Marka Arsenijevića, predavača Privredne komore Srbije o pojašnjavanju sržno bitnih elemenata novog Zakona o stanovanju u Srbiji.
 
 
"Najvažniji alat nam je jezik", rekao je osim ostalog, Marko Arsenijević
 
U veoma elokventnom, srdačnom ali pre svega jezgrovito i na popularan način izraženom tonu, ovaj inače diplomirani pravnik, koji je, takođe, osnivač privatnog preduzueća "Kučni majstor" u Novom Sadu, približio je prisutnim damama načine i mogućnosti da koliko sutra započnu posao. Ujedno je odmah razjasnio razliku između upravnika zgrade i profesionalnog upravnika. Tema predavanja, "Obuka za polaganje ispita za profesionalne upravnike" izazavla je veliku pažnju prisutnih žena, koje su prihvatile saznanja i buduće veštine u predstojećem ispitnom delu za sticanje licence.
 
One su postavljale i zanimljiva pitanja, na svako su dobile brz i konkretan odgovor. - Polaganje za licencu samo je sredstvo, dok je komunikacija, bilo neverbalna ili verbalna suština i cilj u vašem budućem radu - obratio se Arsenijević korisnicama Sigurne kuće. - Najvažniji alat nam jezik, a vaša volja, hrabrost i naposletku obučenost, pobeđuju - podvukao je Arsenijević.
 
 
Gošće iz Subotice, takođe jednako zainteresovane za veoma aktuelnu temu
 
Valja još posebno napomenuti da je Sigurna kuća u Somboru prva u Srbiji koja je potpisala Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Srbije u saglasju sa resornim Ministarstvo Vlade Srbije Istovremeno sa ovog predavanja krenula je iz Sombora, i prva od strane ovdašnje Siugrne kuće, današnjeg organizatora ovakvih prezentacija, koje će dalje ići u državi.
 
 
Nisu izostala mnoga pitanja korisnica Sigurne kuće na koja su, zadovoljne, dobile jasne i konkretne odgovore
 
Predavanju su prisustvovale i gošće iz Subotice, predstavnice Severnobačkog upravnog okruga, kao i gradske uprave grada Subotica, te rukovoditeljke centara za socijalni rad u Subotici i Apatinu.
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
 
 
I naravno video bim: Jedan pd panoa sa objašnjenjima u vezi sa Zakonom o stanovanju
 
 
Tamara Savović
 
 
Snežana Gajdobranski
 
 
Marko Arsenijević
Pročitano 1021 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…