Prezentovan Zakon o stanovanju korisnicama Sigurne kuće u Somboru
U Privrednoj komori Srbije-Regionalnoj privrednoj komori Zapadnobačkog upravnog okruga sa sedištem u Somboru, predstavnik i ovlašćeni predavač Privredne komore Srbije, diplomirani pravnik Marko Arsenijevic, prezentovao je u petak, 11. maja, pojedinosti novog Zakona o stanovanju, kako bi se predstavnici centara za socijalni rad Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga, a posebno žene koje su korisnice usluga Sigurne kuce grada Sombora i one koje su u riziku od nasilja u narednom periodu edukovale, dobile licencu i stekle zvanje profesionalne upravnice zgrada
 
 
Snežana Gajdobranski, stručni saradnik u somborskoj privrednoj Komori i Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru
 
O važnosti partnerstva između komorskog sistema i ove somborske ustanove socijalno-zaštitnog značaja u savremeno doba, najpre je održana konferencija za medije na kojoj su govorile, u ime domaćina,  poželevši dobrodošlicu gostima ali i uspešan i konstruktivan rad Snežana Gajdobranski, stručni saradnik u somborskoj Komori.
 
Odmah potom Tamara Savović, rukovodilac Sigurne kuće u Somboru, obraćajući se medijima istakla je značaj afirmacije u podizanju svesti ohrabrivanja, do sada ugroženih žena kojima će od strane Sigurne kuće, najpre, kao i gradskih struktura, biti pruženo osnaživanje da bi uskoro baš na primeru danas aktuelne i praktički veoma uspešno obrađene teme - u obuci za zvanje upravnika ili profesionalnog upravnika zgrade, bile u prilici da vrlo uskoro budu i ekonomski samostalne.
 
 
Dipl. pravnik Marko Arsenijević, vlasnik privatnog preduzeća "Kućni majstor" u Novom Sadu, popularno je objašnjavao posao budućnosti za žene-korisnice Sigurne kuće
 
Direktor PKS RPK ZBUO Zoran Bulatović "probio je, zatim, led", u sali za sastanke Komore u Somboru, znalački "ukidajući" tremu uoči samog predavanja, ženama, korisnicama Sigurne kuće, koje su pretrpele porodično nasilje a žele da se uključe u aktivan, radni i stvaralački život.
 
Usledilo je i ono najvažnije, predavanje Novosađanina Marka Arsenijevića, predavača Privredne komore Srbije o pojašnjavanju sržno bitnih elemenata novog Zakona o stanovanju u Srbiji.
 
 
"Najvažniji alat nam je jezik", rekao je osim ostalog, Marko Arsenijević
 
U veoma elokventnom, srdačnom ali pre svega jezgrovito i na popularan način izraženom tonu, ovaj inače diplomirani pravnik, koji je, takođe, osnivač privatnog preduzueća "Kučni majstor" u Novom Sadu, približio je prisutnim damama načine i mogućnosti da koliko sutra započnu posao. Ujedno je odmah razjasnio razliku između upravnika zgrade i profesionalnog upravnika. Tema predavanja, "Obuka za polaganje ispita za profesionalne upravnike" izazavla je veliku pažnju prisutnih žena, koje su prihvatile saznanja i buduće veštine u predstojećem ispitnom delu za sticanje licence.
 
One su postavljale i zanimljiva pitanja, na svako su dobile brz i konkretan odgovor. - Polaganje za licencu samo je sredstvo, dok je komunikacija, bilo neverbalna ili verbalna suština i cilj u vašem budućem radu - obratio se Arsenijević korisnicama Sigurne kuće. - Najvažniji alat nam jezik, a vaša volja, hrabrost i naposletku obučenost, pobeđuju - podvukao je Arsenijević.
 
 
Gošće iz Subotice, takođe jednako zainteresovane za veoma aktuelnu temu
 
Valja još posebno napomenuti da je Sigurna kuća u Somboru prva u Srbiji koja je potpisala Sporazum o saradnji sa Privrednom komorom Srbije u saglasju sa resornim Ministarstvo Vlade Srbije Istovremeno sa ovog predavanja krenula je iz Sombora, i prva od strane ovdašnje Siugrne kuće, današnjeg organizatora ovakvih prezentacija, koje će dalje ići u državi.
 
 
Nisu izostala mnoga pitanja korisnica Sigurne kuće na koja su, zadovoljne, dobile jasne i konkretne odgovore
 
Predavanju su prisustvovale i gošće iz Subotice, predstavnice Severnobačkog upravnog okruga, kao i gradske uprave grada Subotica, te rukovoditeljke centara za socijalni rad u Subotici i Apatinu.
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
 
 
I naravno video bim: Jedan pd panoa sa objašnjenjima u vezi sa Zakonom o stanovanju
 
 
Tamara Savović
 
 
Snežana Gajdobranski
 
 
Marko Arsenijević
Pročitano 1519 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…