EU Info centar - Delegacija u Srbiji: Umetnost izvan centra

* Projekat Izvan centra, festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi 2022, počinje 13. avgusta, a obuhvata 4 izložbe, 3 umetnička događaja i raznovrstan edukativni program. Na izložbi će biti predstavljena dela značajnijih aktera savremenih umetničkih zbivanja iz država podunavskog regiona - Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske i Srbije

Izložbe, performansi i umetničke akcije biće održane "izvan centra", kako i sam naziv izložbe kaže, odnosno u mestima označenim kao područje 021 - Irigu, Sremskim Karlovcima, Sremskoj Kamenici i Čereviću, što će lokalnim zajednicama doneti snažnu potvrdu njihove pripadnost svetu.

Tako se izložbe i održavaju, u mestima u neposrednoj okolini Novog Sada, jer upravo u ovim mestima, osim Srba, žive pripadnici različitih manjinskih nacionalnih zajednica. Lokacije izložbi i umetničkih događaja birani su na osnovu kriterijuma da pripadaju kulturno-istorijskom nasleđu.

Projekat Izvan centra ukazuje na bogatstvo različitosti kao zajedničku tekovinu Evrope, podunavskog regiona i Vojvodine i univerzalnu vrednost koju je neophodno negovati u aktuelnom vremenu, a podržan je od strane EU info centra Delegacije EU u Srbiji.

Prve dve izložbe Izvan centra počinju u subotu 13. avgusta - Dvorac Karačonji, Sremska Kamenica u 18:30 časova, a posetioci će videti radove umetnika - Sombatija Bilanta, Lasla Kerekeša, Juhaza Rokoa.

U 19:30 zakazano je otvaranje izložbe umetnika Dejana Kaludjerovića, Tomasa Gajgera, Belinde Kazem-Kaminski u Zavičajnom muzeju Čerevića.

Na ovaranju izložbe u Čereviću u vinariji VERKAT, Jovana Grčića Milenka 13, koncert će održati poznata pijanistkinja Rita Kinka.

Za medije i zainteresovane građane organizovan je besplatan prevoz koji kreće u 18 časova sa redovne Autobuske stanice, Bulevar Mihajla Pupina - preko puta Dunavskog parka, ispred Radničkog doma. Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Povratak je u 21:30.

PROGRAM FESTIVALA DUNAVSKI DIJALOZI 2022:

http://danubeartfest.org/srb/program-dd-2022/

- Dodatak, fotogalerija: 1) Izložba, detalj; 2) Juhasz Rokko, photo Endre Koronczi -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 275 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…