Somborsko porodilište dobilo novu opremu

* Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa saradnicima obišao je u petak, 24. juna, somborsko porodilište, koje je nakon rekonstrukcije dobilo i potpuno novu opremu. Porodilište je renovirano zahvaljujući sredstvima Grada Sombora i Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, a u obnovu je utrošeno oko 21 milion dinara

Nakon završene rekonstrukcije u januaru ove godine, na inicijativu Kabineta gradonačelnika Sombora pokrenuta je akcija za prikupljanje donacija u koju su bili uključeni somborski privrednici i zahvaljujući kojima je urađeno i opremanje porodilišta. - Krajem prošle godine organizovali smo donatorsku večeru sa privrednicima kako iz grada Sombora, tako i iz celog Zapadnobačkog okruga, na kojoj je prikupljeno oko četiri miliona dinara za opremanje somborskog porodilišta. Iskoristio bih ovu priliku da se svima njima još jednom zahvalim što su učestvovali u ovoj plemenitoj akciji i što danas imamo lepo opremljeno i komfornije porodilište za mame i bebe. Od prikupljenih sredstava kupljena je medicinska oprema, nameštaj i tehnika, i drago mi je što smo zajedničkim snagama uspeli da realizujemo jedan ovako lep projekat - rekao je gradonačelnik Ratković.

Dr Dragan Rastović, v.d. direktora somborske bolnice, kazao je da je porodilište nakon rekonstrukcije dobilo i nove sadržaje, a pre svega novu izolacionu jednicu, apartman, pretporođajnu salu i prijemnu ambulantu. - Prvi put nakon više od dvadeset godina somborsko porodilište je u potpunosti rekonstruisano, po najsavremenijim standardima. Urađene su instalacije, podovi, plafoni, toaleti... a što se tiče opreme, zanovili smo stolove, lampe, klime, nabavili nove krevetiće za bebe, većim delom su zamenjeni i kreveti za porodilje i ubačen je novi nameštaj. Ono što je novina nakon rekostrukcije porodilišta, omogućili smo da ubuduće i očevi mogu prisustvovati porođaju ukoliko to žele i naravno, imaju dovoljno hrabrosti - objasnio je dr Dragan Rastović.

U somorskom porodilištu svake godine rodi se oko hiljadu beba, a u svakom momentu može da primi 22 buduće mame.

Tekst i fotografije: Marina Radnić (Somborske novine)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 314 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…