Aktivnosti načelnika ZBUO Gorana Nonkovića: Prisustvovanje svečanom događaju-početku radova na izgradnji vetroparka „Kula 2“

* Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković prisustvovao je druge majke srede svečanoj ceremoniji u opštini Kula gde su kompanije MK Group i Fintel Energija zvanično obeležile početak radova na izgradnji vetroparka "Kula 2"

Na svečanom događaju prisutnima su se obratili potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Republike Srbije Zorana Mihajlović, generalni direktor Fintel Energia Ticijano Đovaneti, generalni direktor MK Group Mihailo Janković, Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, direktor sektora poslova sa pravnim licima Erste Banka - partneri kompanija MK Group i Fintel Energia na ovom projektu Nikola Stamenković.

Iz razgovora načelnika Okruga sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, generalnim direktorom Fintel Energia, generalnim direktorom MK Group i Ambasadorom Italije u Srbiji nametnuo se zaključak da je neophodno podići kapacitete OIE korišćenjem solarne energije i vetrogeneratora, pa čak i do 1 GW. Podrška i razumevanje značaja aktivnosti u oblasti OIE od strane ministarstva postoji, kao i zainteresovanost investitora iz oblasti obnovljivih izvora energije.

Značaj ovakvih projekata jeste u tome da su novi kapaciteti za proizvodnju energije dobijene iz OIE stub energetske bezbednosti i stabilnosti i da bez ulaganja nema razvoja ni energetike, ni privrede u celini, a što je jedini način da Srbija bude energetski bezbedna i nezavisna da poveća kapacitete za proizvodnju energije dobijene iz OIE.

Zajednička kompanija Fintel Energia i MK Group, već čitavu deceniju je jedna od vodećih kompanija u proizvodnji električne energije iz vetra na Balkanu i danas predstavlja najznačajnijeg nezavisnog proizvođača električne energije na energetskom tržištu Republike Srbije.

MK Fintel Wind je izgradio i pustio u rad prva 2 vetroparka u Srbiji, kao i treći najveći vetropark Košava, a privodi kraju i puštanje u rad četvrtog vetroparka Košava Faza II. Ova kompanija se bavi razvojem, izgradnjom i upravljanjem visokokvalitetnim portfolijom vetropostrojenja koji se sadrži 13 vetroparkova u severnom i severnoistočnom delu Srbije sa ukupnim planiranim instalisanim kapacitetom od skoro 1 GW.

500.000 domaćinstava biće snabdeveno strujom koja se dobija iz vetra.

Dosadašnje investicije na nivou divizije iznose 150.000.000 eura, a ukupan planirani nivo investicija u sve vetroparkove je 1.000.000.000 eur.

- Dodatak, galerija slika - 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 118 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…