Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, posetila sa saradnicima Rastince

* Uređenje Doma kulture, fasade na zgradi Kaštela, uređenje atarskih puteva i dela puta prema budućem graničnom prelazu su radovi koje su meštani Rastine prilikom posete gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović i njenih saradnika Mesnoj zajednici „Rastina“, izdvojili kao prioritetne za realizaciju tokom 2017. godine

Poseta selu koje prema popisu iz 2011. godine ima 411 stanovnika, protekla je u konstruktivnom razgovoru. Tim pre što je Rastina jedno od malobrojnih sela koje mladi ne napuštaju, naprotiv hoće da ostanu u selu i vredno rade, prevashodno u oblasti poljoprivrede. Otuda je na sastanku bilo reči i o licitaciji državnog poljoprivrednog zemljišta, pogodnostima za mlade bračne parove koji se bave poljoprivredom.

Na licu mesta je dogovoreno šta se može uraditi na objektima koji su navedeni kao prioritet, a Vladimir Sabadoš, direktor Poljoprivredne stručne službe „Sombor“ i Vladimir Katanić, načelnik Odeljenja za poljoprivredu su detaljno informisali kako, sekretara MZ „Rastina“ Dušana Đerića, tako i druge prisutne Rastince o subvencijama Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kao i o programu korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu, koji je u pripremi i uređenju atarskih puteva.

Gradonačelnica je navela da je Grad učinio sve što je potrebno radi izgradnje puta prema budućem graničnom prelazu, ali su prioriteti u toj oblasti utvrđeni tokom razgovora na međudržavnom nivou.
Rastinci su zadovoljni uslugama javnih komunalnih preduzeća i ističu da su među prvima zahtevali da vodovod u ovom selu preuzme JKP „Vodokanal“, umesto akcije „Mesec čistoće“ sa JKP „Čistoća“ imaju dogovor da se odvozi smeće sa deponije, a od JKP „Prostor“ očekuju da u okviru javnih radova ove godine uključe i radnike iz Rastine.

Prema rečima prisutnih, Rastina je jedino selo koje u mesnoj zajednici nema nijednog radnika, a ima svoje specifičnosti.

Gradonačelnica je sa saradnicima, zamenikom Antoniom Ratkovićem, članovima Gradskog veća Miroslavom Kovačićem, zaduženim za oblast komunalne delatnosti i investicije i Antonijom Nađ Kosanović, za oblast sporta, dece i omladine, te Milankom Krstić, načelnicom Odeljenja komunalne inspekcije i komunalne policije obišla i zgradu Kaštela u kojoj je smeštena osnovna škola i predškolska ustanova, kapelu i druga mesta koja Rastinu karakterišu.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 3191 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…