* Rvački klub Radnički Sombor pokrenuo je novu, rvačku sekciju u naseljenom mestu Bački Monoštor, u ponedeljak, 2. februara 2022. U fiskulturnoj sali osnovne škole “22. Oktobar” biće održavani treninzi - dva puta nedeljno pa se ovaj datum svakako možete smatrati, još jednim veoma važnim u istorijatu najtrofejnijeg sportskog kolektiva na somborskom području

Važno je odmah, takođe napomenuti, da će ovde biti uključena i deca iz svih sportova i to ne samo iz domaćeg Bačkog Monoštora, već i iz Bačkog Brega, Bezdana, Koluta, kao i Kupusine. Zanimljivo je da će novostvorenu ispostavu titulama ovenčanog sportskog kluba sa epitetom najtrofejnijeg somborske opštine svih vremena, voditi predsednik Kluba Vladimir Krstić, sada u ulozi trenera i stručnog obučavanja novih članova, polaznika bačkomonoštorske sekcije RK Radnički Sombor.

Zahvaljujući bogatom iskustvu Krstića najpre kao vrsnog sportiste i potom licenciranog rvačkog trenera, nema sumnje da je ovo pravi izbor a da će deca imati sve mogućnosti za razvoj. - Veoma sam već na samom startu zadovoljan odazivom mladih, budućih rvača koji će stasati u buduće šampione - ne bez razloga je optimistično izjavio već posle prvog večerašnjeg okupljanja i treninga Krstić i poželeo da istakne i sledeće: - Zahvaljujem se posebno profesoru Damiru Šimunovu koji nam je odmah pomogao i to će i dalje činiti da ova rvačka sekcija, osim već do sada dugo uspešno vođene u Čonoplji, zaživi.

Podsetimo, Rvački klub Radnički Sombor obeležava ove godine redak jubilej, 110 godina od kako su pioniri izvornog olimpijskog sporta kročili na somborske strunjače a pokolenja potom donosila ovom gradu nebrojene trofeje, titule, medalje sa najvećih međunarodnih i državnih prvenstava. Na ovaj način Radnički ujedno daje primer kako sistematski, pedagoški i stručno valja animarti seoske sredine u okviru jedinstvene sportske škole, konkretno, rvanju, pa besumnje, grad plus sela činiće kako i dolikuje budućim očekivanim rezultatima, tu bitnu infrastrukturu nadolazećih sportista.

Vredno je istovremeno u ovom prvom javljanju istaći da će škola-sekcija rvanja somborskog Radničkog u Bačkom Monoštoru, kao i sve postojeće do sada, biti besplatna, to jest članovi kako se budu uključivali u treninge neće plaćati članarinu, dok će predsednik kluba Vladimir Krstić, u ulozi trenera raditi volonterski. - U meni se probuila naravno ta ljubav za radom koja uostalom nikada nije ni prestajala, zarad i mojih prvih pionirskih koraka u rvanju pod okriljem našeg nezaboravnog legendarnog Ivana Frgića Žutog. Naša perjanica i zvezda vodilja me je i podučio borbenošću, savladavanju i sporskih i svakodnevnih životnih i šampionskih lekcija. U tu čast ogroman dug ostaje prema njemu, da nastavimo tim putem stvaranja novih nada ali nadasve okupljanja i ove nove mlade porodice u pojasu Bačkog Monoštora, u našu sve brojniju familiju rvačkog kluba - podvlači Krstić.

U dodatku možete da pogledate fotografije u galeriji slika sa večerašnjeg prvog monoštorskog treninga, pozivajući plakat, kao i video film u okviru naslovne fotografije u kojem se u ime kluba novim šampionima obraća i Igor Frgić, takođe zaštitni znak ovog kluba.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 858 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…