Odštampajte ovu stranicu
Sve više poslova - sve manje kandidata

* Da se privreda oporavila u velikoj meri nakon izbijanja pandemije i doživela porast u 2021. godini pokazuju i podaci portala za zapošljavanje www.poslovi.infostud.com gde je u prošloj godini zabeležen rast u broju oglasa za posao za čak 61% u odnosu na 2020.godinu.

Samo u godini za nama svi oni koji su u potrazi za prvim ili novim zaposlenjem su imali priliku da konkurišu na 67.284 oglasa za poslove koji su raspisali poslodavaci - svedoče statistikom na temelju relevantnih, istraženih podataka na ovom sveobuhvatnom portalu ponude svih vrsta poslova na čitavoj teritoriji Srbije. Takođe, beleži se i rast od 6% u broju kandidata koji su konkurisali na oglase iz ponude sajta poslovi.infostud.com, putem kojeg je u 2021. godini posao tražilo 241.636 ljudi.

Prodavci i dalje najtraženiji

Poslodavci su u prethodnoj godini najviše raspisivali slobodne pozicije u oblastima Trgovina/Prodaja, IT, mašinstvo, administracija i trasnport, ali kada je reč o konkretnim pozicijama kojih je u 2021. godini bilo najviše, to su prodavac, vozač, magacioner, komercijalista i telefonski operater. Želje kandidata se ne razlikuju u mnogome od same ponude, tako su najviše posao tražili u oblastima trgovina/prodaja, administracija, transport, logistika, pozivni centri, ali i IT.

Najviše zainteresovanih je upravo bilo na pozicijama poput prodavac, administrativni radnik, vozač, magacioner i poslovni sektretar.

Deficit kadrova sve prisutniji

Iz godine u godinu sve se više govori o sve većem deficitu kadrova na tržištu rada u Srbiji. Osim nezaobilaznog sektora IT-ja, manjak radnika na tržištu osećaju i svi oni koji su u potrazi za kandidatima sa srednjom stručnom spremom i to naročito zanatskim zanimanjima. Ugostitelja je sve manje, pa se tako najviše tragalo za profilima poput kuvara, konobara, ali i pomoćnih radnika u kuhinji, dok sa druge strane nedostaju frizeri, automehaničari, stolari i higijeničarke i njihove kolege.

Izuzev ovih pozicija, iako je ponuda i potražnja za magacionerima i vozačima zaista bila na visokom nivou, broj konkurisanja je i dalje bio nedovoljan u prošloj godini, te i ove dve pozicije spadaju pod deficitarne, što znači da broj prijava nije dovoljan da bi zadovoljio postojeću tražnju za tim kadrovima.

Borba za svakog kandidata

Iako je ponuda i potražnja u porastu, već godinama se uočava pad u broju prosečnog konkurisanja na oglase. U 2021.godini prosečno se konkurisalo 57 puta, što je značajan pad u odnosu na sve prethodne godine. Takođe, značajan pad uočava se od početka do kraja 2021. godine gde se u januaru prosečno konkurisalo 100 puta, a do decembra se duplo smanjio i iznosio svega 49.

Statistike nam, tako, jasno govore da je kandidata na tržištu sve manje i da poslodavci moraju sve više i jače da se za njih bore kako boljim uslovima rada tako i jačanjem svog brenda, u smislu poželjnosti i atraktivnosti na tržištu rada.

Izvor: https://poslovi.infostud.com/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 495 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…