Odštampajte ovu stranicu
SERIJAL NOVAK (3. nastavak) Da si princ silovatelj devojčica imao bi sve vize: Poruka Novaku Đokoviću od poznate hrvatske književnice Vedrane Rudan targetira u centar!

* Rado čitana, tiražna i regionalno popularna hrvatska književnica Vedraga Rudan napisala nije ostala imuna povodom "Slučaja Novak". Ona je među prvima, napisala oštar tekst o deportaciji Novaka Đokovića iz Australije. Novak Đoković je kao što čitav svet zna, u nedelju 16. januara '22, skandalozno proteran iz Australije zbog "verbalnog delikta", a nakon što je prinudno odveden na aerodrom i poslat u Dubai, isto tako čitav svet pratio je let najboljeg sportiste sveta i komentarisao taj skandal

Komentar situacije u kojoj se našao srpski as dala je hrvatska književnica Vedrana Rudan, koja je na svom blogu objavila tekst "Komonvelt Australija", u kojem je žestoko kritikovala odluku tamošnjih vlasti da deportuju Novaka. Otkrila je šta joj smeta u toj priči, pitala zašto se niko nije bavio slučajem Rafaela Nadala i poslala pitanje o članu kraljevske porodice, koji bi verovatno bez problema mogao da uđe u tu zemlju, bez obzira na tužbu protiv njega za seksualno zlostavljanje maloletnica.

Pročitajte tekst Vedrane Rudan koja je reagovala odmah te beskrajno tmurne nedelje, 16. januara:

"Ne znam što se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokratije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion? Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserica? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu videla nisam. Danas mi je rekao: 'Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.'

Šta meni smeta u ovoj priči? Najpre činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Commonwealth of Australia insistirala da niko u to leglo demokratije ne sme kročiti nogom ako nije dva puta vakcinisan 'određenim cepivom'? Jeste. Je li Komonvelt Australija sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Komonvelt zaklinje otkako su nam Kinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste. Je li isti Komonvelt Australija progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadana pravila? Jest. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu.

Kad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smeo biti izuzetak, ma koliko ne bio 'Balkanac'. Zašto naglašavam da se Australija zove Commonwealth of Australia? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokraciji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Endrjua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica. Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endrju, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australijan Open.

Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput 'Balkanca' ili se mi 'Balkanci', kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta je demokratija. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj devojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportaša bori za novi mandat svi bi ti putevi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…

Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji shvataju da se svet deli na "divlje balkance" i "civilizovane" kriminalce", napisala je hrvatska književnica Vedrana Rudan.

Autor: Mladen Šolak, Mondo

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 589 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…