'Како до равнотеже између радног и породичног живота - будућност рада' у организацији престижне „Дивац фондације“

* У среду, 8. децембра 2021. године, у 11 часова, присуствовали смо конференцији „Како до равнотеже између радног и породичног живота - будућност рада“ која је одржана у хибридном формату - делом уживо у хотелу Метропол у Београду (Булевар Краља Александра 69), а део онлајн путем Зоом платформе

Циљ конференције је јачање партнерског односа између запослених и послодаваца, као и информисање о правима из области рада и запошљавања, са посебним акцентом на жене, с обзиром да у Србији и даље постоји неравноправност између полова, као и стереотипи када је у питању улога жене у породичном животу. Према подацима Националне стратегије за родну равноправност Републике Србије (2016 - 2020), 95% жена у Србији дневно проводе 5 сати радећи кућне послове, док мушкарци проводе готово 40% мање, укупно 3 сата дневно.

На конференцији су се чуле препоруке послодавцима како да користећи већ постојеће законске норме и афирмативне мере допринесу бољем усклађивању радног и породичног живота запослених, као и представнице и представнике компанија и локалних самоуправа који су поделили своја искуства и примере добре праксе.

- Желимо да отворимо дијалог о будућности рада и изазовима које промене на тржишту рада носе, а у циљу очувања компанија и запослених посебно када је у питању постизање равнотеже између приватног и пословног живота - један је од закључака.

Завршна конференција се одржава у оквиру пројекта ,,Једнаки - Ка родној раноправности усклађивањем радног и породичног живота запослених“ који реализују Министарство за бригу о породици и Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Европске уније, кроз програм „Права, једнакост и држављанство“.

Као и на прошлим дешавањима сличног типа, и на овој нас је представљао колега Срђан Ачански.

~ . ~

прати: Срђан Ачански, дипл.туризм.

Рубрика је саставни део овогодишњег пројекта "Увек на лицу места" суфинансираног из буџета града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима)

Pročitano 618 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…