Odštampajte ovu stranicu
U sećanje: Slobodanka Sloba Škorućak (10. oktobar 1945 - 14. novembar 2021)

* Ima osoba, ličnosti, o kojima ne možemo da govorimo u prošlom vremenu i nakon njihovog fizičkog odlaska. Tako je i u svetlosti večnoj, naše Slobodanke Škorućak, koja nas je napustila u nedelju, 14. novembra 2021. a ispraćaj je u sredu, 17. novembra na Velikom katoličkom groblju u Somboru u 14 časova

Dragu Slobu, kako joj je od milošte nadimak njenih brojnih prijatelja, pamtimo kao jedan od simbola Sombora. Svaki susret sa njom donosi uvek nešto novo, pamtljivo, što će vas oraspoložiti kada vešto primeti da ste nervozni ili tužni, pozvaće vas na kafu, ugostiti u svom toplom domu. Njena reč je ohrabrenje a pogled toplih očiju daje vam smiraj. A kada ste srećni - ona je još srećnija i ti se trenuci provedeni sa njom, pamte poput prve ljubavi ili najbolje ocene koju ste dobili u školi. Dok, veštinu njenih profesionalnih umeća i teško uporedivih radnih sposobnosti prenosi na nove generacije uposlenika u velikoj somborskoj bolnici....

Novi Radio Sombor i naš izdavač, Udruženje Podium, zahvaljuju se na svakoj podršci dragoj Slobodanki Škorućak (rođenoj Kobilarić) uz obećanje da ćemo se truditi da budemo što bolji. Njenim ćerkama Valeriji i Lidiji i njihovim porodicama, sestri, gospođi Nadi Mijić i njenoj porodici, izražavamo najdublje saučešće.

......

O lepoti i dobroti ove posebne žene, govore i mnoge tople reči, pa izdvajamo pojedine izraze njenih saradnika i prijatelja po tužnom saznanju

+ Tako je sa puno ljubavi pričala o svojim kćerkama i njihovim porodicama. Ozarena je bila kada smo se srele i pričala o vama. Kako ste uspešne, srećne i zadovoljne i kako ona puno putuje i nije nikada pomislila da će tako putovati.... Nikada ljuta, uvek zadovoljna..... Ljubim vas puno i znam kako vam je.... sve sam to prošla. Za kratko vreme otišao je moj suprug, pa sestra, pa zet, pa mama. Tuga do neba... (Gizela Žužić, dugogodišnja prijateljica, saradnica...)

+ Dostojanstvena, predana unucima i ćerkama, posvećena onima koje voli, istrajna u onome što čini... energična, brižna, vedra, borac... Jaka, a krhka... oličenje požrtvovane majke, bake, rođake, prijatelja. Naša Sloba. Naš životni borac i naša dama. Žena sa stavom i stilom. Uvek u pokretu, uvek sa rečima podrške za druge! Vredna svake pažnje i svakog trenutka... Srećna zbog predstojećih zimskih praznika i odlaska deci i unucima iščekivala je susret sa svojima. No, na iznenađenje svih nas, neželjenim okolnostima, iskrala se sa ovog sveta tiho i nestvarno ! Odjednom ... bez prilike za još jedan zagrljaj i još poneku toplu reč ! Da, ostaju nam sećanja, a u njima Slobina snaga, volja, životna istrajnost, vedrina, toplina, podrška i pripadnost ! Hvala jednoj divnoj duši koja zaslužuje da bude naša legenda! (porodična prijateljica i učiteljica njenog unuka, Tanja Dušanić Kolar)

+ Dragi Leo i Lili! Smrt ne postoji. Postoji samo zaborav, a Nju niko neće zaboraviti. Uvek ćemo je videti u Markovom oku, Leovom osmehu, čuti njen glas i smeh u Bokiju, njenu srdačnost, vedrinu i razboritost videti u tebi i Valeriji. Budite srećni i ponosni što ste bili deo nje i što je ona zauvek deo vas. Mnogo sam je volela i poštovala. (od prijateljice, književnice Željke Krekić)

+ U svoje lično ime, težak mi je zadatak da i kao novinaru, pronađem reči. A ima ih bezbroj kada je draga moja drugarica (kako smo se zvali, „druže - drugarice“) sa onim velikim, najvećim T(Ti). Na čemu sve hvala imam da Ti i sada kažem, draga Slobo, na svim onim poveravanjima, sačuvanim tajnama koje mogu da budu iskazane samo najboljem prijatelju. Ti to ostaješ. Poput vulkana kojim izgaraš i kada je najteže, Ti koja si podigla posle odlaska Tvog, nezaboravnog čika-Geze, dve prvorazredne kćeri, na način na koji i drugi uče. A i kad je meni bilo najteže, u prvom redu ostala si da mi daš taj Tvoj optimizam i osmeh i vratiš mi samopouzdanje. Uzvraćam ti zauvek do trenutaka kada ćemo se opet a večno, družiti... (Siniša Stričević, gl.odg. ur. N R Sombora)

---------

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 1591 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…