Odštampajte ovu stranicu
Zajedničkim aktivnostima Lokalnog koordinacionog tima i Crvenog krsta, Sombor obeležava 18. Oktobar - Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

* Crveni krst Sombor u saradnji sa Lokalnim koordinacionim timom za suzbijanje trgovine ljudima Grada Sombora, danas - ponedeljak, 18. oktobra, obeležava Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Veoma korisno javno obeležavanje centralnom manifestacijom u susretu sa građanima kao i đacima osnovnih i srednjih škola sa podrčja Grada Sombora održano je tokom prepodnevnih satu na Trgu Svetog Đorđa

Medijima se najpre obratila gradska većnica za omladinu, decu, sport i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović koja je najpre podsetila da je Evropska Komisija 2007. godine proglasila 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. - Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Razmere problema trgovine ljudima  i  uticaj ovog problema na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Lokalnog koordinacionog tima i Crvenog krsta Sombor za suzbijanje trgovine ljudima Grada Sombora, u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja - naglasila je gradska većnica Antonija Nađ Kosanović i dopunila: - Samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može da se stane na put ovom ozbiljnom problemu, odnosno suzbijanju negativnih efekata u našem društvu.

Potom se javnosti obratila Biljana Klipa, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta u Somboru, podvukavši: - Još od 1997. godine u saradnji sa Crvenim krstom Srbije kontinuirano radimo na edukaciji stanovništva iz oblasti prevencije trgovine ljudima. Naši edukovani mladi volonteri edukaciju realizuju i u osnovnim i u srednjim školama kao i u mjesnim zajednicama, po pozivu ili od strane sekretara naših mjesnih zajednica ili osnovnih i srednjih škola. Današnju manifestaciju kao što vidite, imaju priliku da posjete učenici osnovnih i srednjih škola koji su pozvani na današnju manifestaciju, da se upoznaju sa načinom prevencije, sa načinom vrbovanja, odnosno cjelog lanca u trgovini ljudima i na koji način da se zaštite i da ne dovedu sebe u situaciju da postanu žrtve trgovine ljudima.

Akciji su bile prisutni i Nevena Rosić, načelnica Gradske uprave, Marija Jerković, gradska savetnica prava pacijenata, Endi Vaš, stručni saradnik u somborskom Crvenom krstu.

Čitavim Trgom Svetog Đorđa, u srcu Sombora, obučeni volonteri ove somborske društveno-humanitarne organizacije su na više štandova ponudili letke, flajere i druge slične efektne načine informisanja kako bi građani u što većem broju bili upoznati sa detaljima ove savremene pošasti.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 703 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…