Apatin i zvanično postao lučki centar

* Vlada Srbije donela Uredbu kojom se Apatin zvanično proglašava lučkim područjem

Na taj način Apatin je postao i zvanično lučki centar, u skladu sa Strategijom razvoja vodnog saobraćaja Srbije. Uz Uredbu donet je niz pratećih dokumenata u vezi sa Lukom. Vlada Srbije Uredbu je donela 13. januara a ona stupa na snagu 21. januara posle objavljivanja osam dana od dana donošenja, u Službenom glasniku. Uredbu je potpisao predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Luka Apatin po Uredbi će se prostirati se na oko 35 hektara (34 hektara, 99 ari i 15 kvadratnih metara). Agencija za upravljanje lukama potvrdila je čitavu dokumentaciju validnom.

Luka je proglašena Uredbom Vlade Srbije s obzirom da je dostavljena celokupna i potpuna, potrebna dokumentacija od strane apatinske lokalne samouprave. Već na proleće može da se očekuje uređenje terena pokraj Dunava, iza Šumske uprave Apatin.

Uredbom Vlade Srbije Apatin je dobio zvanični status luke što je, prema očekivanju, osnovni uslov da se zainteresuju investitori, domaći ili strani, ili će u opciji biti varijanta privatnog i javnog partnerstva pa tako dosadašnja lepo uređena apatinska ljubimica, marina dobija svog "starijeg" naslednika.

Izvor: Vlada Republike Srbije / S. S.

Pročitano 2271 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…