Somborci i brojni gosti s nestrpljenjem očekuju XVI Memorijal "Jovan Đuran" u vožnji zaprega

* Sportska manifestacija vožnja zaprega, fijakera, kroz čunjeve (disciplina C), zakazana je u Somboru, prve subote narednog meseca, za 3. jul sa počekom u 14 časova na terenu Fudbalskog kluba ŽAK, Karađorđeva bb

Toga dana, takmičari će voziti u disciplinama dvopreg i četvoropreg, a u znak sećanja na jednog od simbola grada Sombora, nezaboravnog Jovana Đurana, velikog majstora saračkog zanata. Njemu u čast ove godine u Somboru će biti priređena jedinstvena manifestacija, tradicionalni, šesnaestii Memorijal “Jovan Đuran“.

- Po četvrti put planiramo i takmičenje pod nazivom “Fijaker stari’’ - izbor najlepšeg somborskog fijakera-zaprege sa defileom fijakera i jahača ulicama Sombora - najavljuju organizatori.

Domaćini upotpunjuju najavu i da će osim Ambasadora Egipta i predstavnika Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, dočekakti i uvažene goste diplomatskog kora, Grada Sombora, pokrajinske i republičke Vlade.

Memorijal “Jovan Đuran“ proticaće pod pokroviteljstvom Grada Sombora, Vlade Vojvodine a po prvi put generalni sponzor manifestacije je Black Horse - Fabrika akumulatora iz Sombora.

Generalni sponzor je obezbedio izuzetne nagrade. Pobednik Memorijala osvaja novčanu nagradu od 1000e, drugoplasirani 500e, a trećeplasirani 250 evra. Uz novčane naglrade pobednik dobija na poklon i unikatne oglavine izrađene u saračkoj radionici Đuran, prekrivač za konje, prelazni pehar kao i unikatni pehar u trajno vlasništvo.

Donošenjem zakona o sportu, Memorijal “Jovan Đuran“ u vožnji zaprega se održava prema pravilima Svetske organizacije za konjički sport FEI, i Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
 
- Dodatak: još nekoliko atraktivnih fotografija u slajdu sa ranijih memorijala (1, 2: Goran Barać Brćko, 3, 4, 5, 7:  Ispánovics József) 
Pročitano 1014 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…