Doček Pravoslavne Nove godine na Trgu u Apatinu sa novim predsednikom opštine Milanom Škrbićem

* Opština Apatin i Turistička organizacija opštine Apatin na Trgu Nikola Tesla organizovali  sinoć, 13. januara 2017, doček Pravoslavne Nove godine

Iako je neprestano padala kiša i sneg, organizator je ispoštovao publiku koja je došla uprkos lošim vremenskim uslovima i program je realizovan po predviđenom planu.

Pre nego što je počeo nastup bendova, deci koja su se okupila na Trgu, Deda Mraz je uručio novogodišnje paketiće. Kao i prethodnih godina, svi prisutni mogli su se besplatno okrepiti i ugrejati toplim čajevima ili kuvanim vinom.

Apatinski bend Fish Vibe prvi je nastupio, a nakon njih atmosferu su zagrejali i apatinski tamburaši, Dunavski biseri.

Običaj je za Srpsku Novu godinu da se umesi pogača "vasilica" (vasilica se zove jer je toga dana praznik i Svetog Vasilija Velikog). Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, ispoštovao je ovu tradiciju i zajedno sa prisutnim građanima lomio pogaču, poželevši svima dobro zdravlje i sreću. 

Treba napomenuti da vernici danas slave tri velika praznika. Danas je, naime prvi dan Nove godine po julijanskom kalendaru, Mali Božić i dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom.

Izvor: 025info.rs / S. S.

Pročitano 1278 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…