U atmosferi šarma najmlađih sugrađana i njihovih roditelja Grad Sombor i Savez za bezbednost saobraćaja dodelili novih 200 bicikl sedišta

* Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja u atrijumu Županije, uručili su danas 200 sedišta za vožnju dece biciklom, roditeljima koji su se javili putem javnog poziva

S početka današnjeg događaja, gradonačelnik Ratković najpre rekao da je ono što je njemu kao gradonačelniku izuzetno drago s obzirom da je kako je notirao, Sombor - grad biciklista, raduje što je bilo više od 580 prijava za sedišta za bicikliste i to je znak i članovima Saveta za bezbednost kojim inače on predsedava, "da sledeće godine povećamo sredstva i povećamo broj sedišta, tako bismo omogućili što većem broju naših sugrađana da se prijave".

- Takođe ono što je bitno da smo od 2016. - nastavio je gradonačlenik Antonio Ratković - krenuli sa podelom auto sedišta i drago mi je što su pojedini od vas su učestvovali na tom konkursu i dobli auto sedišta, od Saveta, evo sada imate priliku, da dobijete i ova sedišta za bicikliste, dvesta sedišta danas delimo, koliko je bilo podeljeno i prošle godine. Svakako apsolutni prioritet, evo ja to već ponavljam iz godine u godinu, svih nas u Savetu za bezbednost saobraćaja je bezbednost najmlađih učesnika u saobraćaju. Zato smo i najveći broj akcija usmerili upravo ka našoj deci: od podele auto sedišta, do podele ovih sada sedišta za bicikliste, zatim nagrađivanja đaka prvaka, edukacijama po vrtićima, opremanjem vrtića, svakako krenuli smo i sa uređivanjem zona škola kako u gradu tako i u naseljenim mestima.

Ratković je podelio prisutnima još nekoliko najavnih dešavanja i poslova: - Sledeće nedelje konačno, a tu se borimo već godinu dana, postavićemo i brzinske displeje ispred škola. Jedan će biti na Staparskom putu, jedan u Konjovićevoj ulici, što takođe planiramo da radimo i u svim naseljenim mestima. Svesni smo da ima jako puno posla i da treba oko svake zone škole da se dosta toga i uradi.

- Imamo dosta i trotoara koji treba da se reše da bi deca bila od kuće do škole što bezbednija, bezbednije stizali i verujte da u svemu tome se radi - nažalost ne može sve u jednoj godini da se realizuje, ali svakako gde god da su škole i gde su deca u pitanju da će to biti apsolutno prioritet svih nas - potvrdio je gradonačelnik.

Zaključio je obraćanje prisutnima u atrijumu Županije rečima poziva sugrađanima: - Još jednom bih vam se najiskrenije zahvalio što ste sve odazvali, nažalost oni koji nisu bili u prvih dvesta, a u 12 časova, kada smo objavili ovaj konkurs, istog dana već u pola 3 popodne je već 200. prijavljeni bio, tako da i to govori o tome da postoji dobra vidljivost kada Grad raspisuje ove pozive, i da smo svi aktivni i da treba i u budućnosti na sve ove konkurse koje Grad Sombor bude raspisivao da se javljate, i učestvujete u njima.

*********************

Critce sa današanje dodele - LEPA LICA SOMBORA, NAŠE DOBRO SRBIJE

(Tata Nebojša, ćerka Vida, mama Miljana, sin Gavrilo, sjajna mlada četvoročlana somborska - za sada četvoročlana :-) porodica)

Među srećnim roditeljima susretamo i mladog sugrađanina sa kojim sam imao priliku da porazgovaram i u svetlu već čitaćete u redovima koji slede pozitivnih stavova, Somborca  Nebojšu Kadića, koji će reći zašto je prednost mladnim bračnim parovima živeti u Somboru, a koji je došao u društvu  jednoipogodišnje ćerkice u naručju, dok njih dvoje kod kuće čekaju, druga (za sada) polovina porodice, supruga Miljana sa tek nedavno rođenim sinčićem, koji će kako nam tata reče, kad malo poraste, deliti danas dobijeno sedište za bicikl sa sestricom.

(Tata Nebojša i ćerka Vida)

Ja sam informisan da se ova lepotica zove Vida. Koliko ima vremena, pitam tatu, mladog Somborca Nebojšu dok svoju mezimicu drži u naručju pred dodelu sedišta: - Godinu i po dana. A dečak, saznao sam da imate i sina. - Dečak ima dva meseca, zove se Gavrilo. Inače zadovoljan sam. Trebalo bi ovako nešto češće da se dešava. Da se što bolje obezbeda deca da li u školi, da li do treninga, nebitno, ali podržavam ovakvu organizaciju. Moramo da spomenemo i mamu. Njeno ime? - Miljana. E fino, sad smo dakle zaokružili za sada, četvoročlanu mladu porodicu Kadić. - Da (tata Nebojša - odlučno „da“, na moju opasku, za sada - četvoročlanu, porodicu :-)... Vi ste to lepo lice Sombora, vaša porodica - lepo lice Srbije, pa šta bi ti poručio u tom smislu, tvojim prijateljima, vršnjacima i mladima, ima li ovde, zaista pravih podsticaja i šansi? - Ima... ima! Znači, mi smo živeli u Novom Sadu jedno vreme, tamo je veliki haos, tamo ništa nije sigurno ovako što se tiče biciklista i pešaka, sve više i više se dešavaju udesi, zato vratili smo se ovde, jer se osećamo bezbednije u našem rodnom Somboru. A po struci si? - Menadžer. Fino, biće posla i u Somborum je li.. - Naravno, samo treba tražiti a ne samo očekivati. Zaključio je ovaj razuman mladić, pardon ozbiljni tata dajući tako primer iz sopstvenog porodičnog somborskog ambijenta za sve mlade.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!) 
 
- U dodatku: serija slajd fotografija sa ovog po mnogo čemu važnog dešavanja u Somboru -
Pročitano 550 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…