EU karavan u Somboru

* Povodom Dana Evrope, kao i svake godine u poslednje dve decenije, Delegacija Evropske unije u Srbiji organizuje niz događaja širom Srbije, a ove godine u čak 11 gradova. Cilj je promocija vrednosti na kojima je zasnovana Evropska unija, kroz predstavljanje saradnje Srbije i EU

EU karavan na svom putu kroz Srbiju stiže u Sombor, u subotu 5. juna. Tog dana, od 11 do 19 časova ,na Trgu Svetog Đorđa posetioci će moći da krenu na virtuelno putovanje Evropom i „otvore vrata“ kako bi uživo razgovarali sa ljudima širom Evrope. Zainteresovani će moći i da se fotografišu sa motivima i znamenitostima evropskih gradova. Uživaće u šarenolikom sadržaju, interaktivnoj izložbi na kojoj će uz pomoć savremene tehnologije moći da pogledaju zanimljive video priče o podršci i saradnji Srbije i EU. Osim toga, građane i građanke Sombora, kao i posetioce ovog divnog mesta - kako kažu organizatori, očekuju personalizovane majice i cegeri. 

***

Širom Evrope, 9. maj se obeležava kao rođendan Evropske unije. Francuski ministar spoljnih poslova Robert Šuman je 9. maja 1950. predstavio svoju deklaraciju u kojoj je predložio stavljanje proizvodnje uglja i čelika u Francuskoj i Nemačkoj pod nadzor jedne institucije i ovaj dokument se smatra kamenom temeljcem onoga što će kasnije postati Evropska unija - zona mira, bezbednosti i prosperiteta kakvu Evropa do tada nije videla.

Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (centri u Beogradu, Nišu i Novom Sadu) tradicionalno svake godine u maju nizom događaja slave Dan Evrope tokom čitavog meseca, sa željom da se građanima približe vrednosti i ideje EU, kao i značaj evropskih integracija Srbije. Da je Srbija deo Evrope potvrđuje i ova kampanja koja ukazuje na to da ona nije samo fizički i geografski njen deo već pre svega kulturološki, vrednosno, po tradiciji i istoriji. Bogatstvo je u različitostima koje nas spajaju!

*Sve aktivnosti realizuju se na otvorenom prostoru, uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 802 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…