"Božićno sabranje" povodom najsrećnijeg hrišćanskog praznika

Povodom Božića Srpska pravoslavna crkvena opština Sombor organizuje niz manifestacija, a sve počinje postavljanjem vertepa u porti crkve Svetog Georgija u kojem učestvuju deca koja pohađaju veronauku u osnovnim školama u Somboru. Vernici i somborsko sveštenstvo okupiće se na Badnji dan u Šikari kako bi isekli badnjak koji će potom na fijakeru proći centralnim somborskim ulicama. Od 15:30 časova počeće ceremonija nalaganja Badnjaka na Trgu Svetog Georgija. Istog dana, od 16 časova Korinđaši će početi da obilaze domove.

Jutrenje, 7. januara počeće u ponoć, dok će Liturgija početi u 9 časova. U velikoj sali Gradske kuće, narednog dana, biće održan tradicionalni Božićni koncert na kojem će učestvovati Dečija pojačka grupa "Mali pojci Svetog Georgija", Dečiji hor "Šareni vokali", Crkveni hor "Sveti car Konstantin i carica Jelena", Dečiji hor "Teslini slavuji" iz Kljajićeva, MOH SPD, "Čauši", "Varošanke i Varošani" GKUD "Ravangrad".

 

Zoran Kovačić

Pročitano 955 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…