Odštampajte ovu stranicu
Mališan od dve godine spasio brata blizanca pomerivši tešku komodu - pričvrstite velike predmete uz zid!

Junaci dolaze dakle u svim "oblicima" i "veličinama", a to dokazuje i ovaj slučaj dvogodišnjeg dečaka iz američke države Jute koji je spasao brata blizanca na kojeg je padala komoda.

Na snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere mogu se videti Brok i Boudi, dvogodišnji blizanci, kako se igraju, a zatim se vidi i kako komoda pada na Boudija. Ono što je usledilo je zadivljujuće: Brok hladnokrvno i odlučno pristupa misiji spasavanja i pomera komodu, tako da njegov brat može da se izvuče. Impresivna akcija, za dvogodišnjaka...

Iako se ovaj incident srećno završio, treba imati u vidu da je moglo da bude i drugačije. Dakle, ako imate decu, savet - komad nameštaja mora da bude pričvršćen za zid. To nikada ne treba gubiti iz vida.

U Americi inače, svake godine više od 25.000 mališana završi u bolnici usled povreda koje su zadobili kad je na njih pao neobezbeđen komad nameštaja. I na svake dve nedelje, jedno od te povređene dece umre od posledica povreda, a ta statistika upravo je ono što je motivisalo roditelje ovih dečaka da video objave na društvenim mrežama. Ne kao "jao, dajte nam lajk", nego kao upozorenje.

/ Snimak možete videti na: https://www.youtube.com/watch?v=JQYpN438IwU#action=share

Izvor: BBC, Alex video / S. S.

Pročitano 1250 puta
Tagovano
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…