Deci osetljivih i ranjivih socijalnih grupa Grad Sombor uručuje 500 novogodišnjih paketića

* Grad Sombor ove godine odlučio je da sredstva koja bi inače bila utrošena za novogodišnji program preusmeri na kupovinu 500 novogodišnjih paketića, deci koja pripadaju osetljivim i ranjivim socijalnim grupama

Novogodišnje paketiće dobiće deca iz porodica korisnika novčane socijalne pomoći, samim tim i korisnika narodne kuhinje, romska deca (sa evidencije Centra za socijalni rad), kao i uduruženja koja su se obratila i podnela zahtev Gradskoj upravi Grada Sombora, tačnije Odeljenju za društvene delatnosti, a to su: Udruženje RVI, Udruženje slepih, Udruženje obolelih od multipleskleroze, kao i deca koja su korisnici dnevnog boravka.

Paketići će svakom detetu biti dostavljeni na kućnu adresu, posredstvom Centra za socijalni rad i Gradske organizacije crvenog krsta u Somboru, a paketići za navedena udruženja koja su se obratila zahtevom, biće poslati na adrese udruženja.

- Grad Sombor je sredstva koja su bila planirana za proslavu Nove godine, jedan deo, preusmerio na kupovinu 500 novogodišnjih paketića za decu socijalno ugroženih porodica, uzrasta do 6 godina, a drugi deo od milion dinara opredeljen je za lečenje teško obolele dece. Grad Sombor je realizaciju podele paketića poverio Centru za socijalni rad i Crvenom krstu Sombor. Podela paketića je krenula prekjuče, a svakom detetu će biti dodeljeno do 31. decembra - rekla je članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.

Grad je za decu koja su obolela od teških bolesti, opredelio iznos od milion dinara. Pedijatri Doma zdravlja, pozivaće roditelje čija su deca obolela od retkih i teških bolesti, da se jave Centru za socijalni rad, gde će im se na osnovu lekarskog nalaza i mišljenja isplatiti jednokratna novčana pomoć (u visni prosečne neto zarade u Somboru).

(U fotogaleriji pogledajte još nekoliko interesantnih fotografija)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 212 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…