Antonio Ratković: Stalna konferencija već dugo a posebno tokom krize pokazuje da je ozbiljan resurs za svoje članice kao veza nacionalnih i lokalnih vlasti

* Završni skup 48. skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) održan je u četvrtak, 17. decembra putem onlajn platformi. Reč je o najvećem skupu lokalne samouprave u Republici Srbiji koji se organizuje jednom godišnje i okuplja predstavnike svih gradova i opština, kao i predstavnike državnih organa i partnerskih organizacija

Tema ovogodišnje Skupštine je „Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi“, a SKGO je ovom prilikom potpisao sporazume o saradnji sa Sportskim savezom Srbije, kao i sa Fondacijom Novak Đoković.

Predsednik SKGO i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, prilikom obraćanja učesnicima, istakao je da je godina za nama bila puna izazova i da je pandemija uticala na živote, ekonomiju i planove.

- Uprkos svemu, tokom ovog perioda lokalne samouprave u Srbiji pokazale su sposobnost da se izbore sa izazovima - dodatnim angažovanjem, zaposleni u lokalnim administracijama nisu dozvolili da život u potpunosti stane. Gradovi i opštine i dalje pokazuju veliku odgovornost prema građanima u trenucima krize i međusobnu solidarnost - rekao je Ratković.

Gradonačelnik Sombora naglasio je i da je organizacija SKGO nastojala da nove okolnosti ne ostave veliki uticaj na već ostvareni stepen podrške svojim članicama i na projekte koji se sprovode u lokalnim zajednicama.

- Stalna konferencija već dugo godina, a posebno tokom trajanje ove krize, pokazuje da je ozbiljan resurs za svoje članice i veza između nacionalnih i lokalnih vlasti, kao i između samih lokalnih samouprava. Značaj postojanja, kako mi to ovde kažemo, jedne adrese svih gradova i opština, pokazan je još jednom tokom ove godine - poručio je Ratković.

Na završnom skupu 48. skupštine Stalne konferencije gradova i opština učestvovali su i Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Saša Mogić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, Frederik Valije, generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona, Andreas Kifer, generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope i Emanuil Manolov, predsednik opštine Pavlikeni iz Bugarske, predsednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) i predsednik Nacionalne asocijacije lokalnih samouprava Republike Bugarske (NAMRB).

Ovogodišnja Skupština SKGO organizovana je uz pomoć projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske i programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.

(Na fotografijama u slajdu još pogledajte:

1. Detalj sa panel diskusije ovogodišnje Skupštine Stalne konferencije gradova i opština

2. Plakat 48. Skupštine SKGO)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 208 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail:

office@noviradiosombor.com

Tel: +381-25-510-16-41
Mob: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…