Odštampajte ovu stranicu
Na Međunarodni dan borbe protiv trgovine prirodnim krznom: Kreatori, koristite veštačke materijale

* Širom sveta, od 1986. godine, poslednjeg petka u novembru obeležava se Međunarodni dan borbe protiv trgovine prirodnim krznom. Organizacije za zaštitu životinja raznim akcijama podsećaju na to da je upotreba prirodnog krzna potpuno nepotrebna i nehumana

Posebne kampanje i protesti organizuju se za ovaj dan, a glavni cilj aktivista je da pokažu ljudima u kakvim uslovima žive životinje koje se gaje radi dobijanja krzna.

One žive u izuzetno lošim uslovima u kavezima, a ubijaju ih veoma nehumanim i surovim metodama, najčešće budu žive odrane ili ih usmrte strujnim udarom i uspavaju gasom.

Kreatore, organizacije podstiču da umesto prirodnog krzna, za svoje kreacije koriste veštačko, kao i da sve češće koriste veštačke materijale.

Najvažnije od svega je da vlade država donesu zakonske regulative kojima bi bilo zabranjeno osnivanje farmi za uzgajanje životinja radi dobijanja krzna.

Izvor: energetskiportal.rs

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 169 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…