Географија српско - српског речника у Српској читаоници "Лаза Костић" у Сомбору

* Прво предавање у циклусу: „Историја и неговање традиције српског народа“ који се реализује уз свесрдну подршку Града Сомбора биће одржано у четвртак, 19. новембра са почетаком у 18 часова

Прво у низу од пет предавања биће посвећено српском језику као основном културолошком обележју једног народа. Предавање је намењено заинтересованим грађанима, наставницима историје, лингвистима, истраживачима српске културе и свима онима који желе да сазнају нешто више о етимологији српског језика.

Предавање носи назив „ГЕОГРАФИЈА СРПСКО - СРПСКОГ РЕЧНИКА“, а одржаће га професор Радован Дамјановић, историчар, књижевник и лингвиста, у великој сали - дворници Српске читаонице "Лаза Костић" у Сомбору.

Предавање ће бити приређено уз строго поштовање епидемиолошких мера те Вас молимо - напомињу домаћини - да понесете маску, дезинфикујете руке при уласку и седнете на једно од обележених места.

О предавачу:

Радован Дамјановић (Београд, 19. август 1957) је српски историчар, књижевник и лингвиста. Рођен је у Београду 1957. године. Дипломирао је Историју на Филозофском факултету Универзитета у Београду, и већ тридесет година се бави табу темама српске историје и палеолингвистике.

Радован Дамјановић је историчар и истраживач на пољу српске историографије и палеолингвистике. Аутор је монографије „Жрнов“, у којој приказује процес брисања материјалних трагова српске и светске културне баштине, археолошки потврђене старости, више од 8000 година.

Дамјановић је и аутор лонгселера књига „Српско-српски речник“, која показује нови поглед на развој најстаријих цивилизација Медитерана и Европе.

Приредио је и прилагодио Речник Павла Соларића (1818. год. штампано у Будиму), “Римљани Словенствујући” који доказује да размишљање о старини и првенству српског језика постоји међу Србима врло дуго и сеже у далеку прошлост.

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 132 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…