Okončani projekti participativnog budžetiranja u somborskim srednjim školama

* Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast finansija i privrede Savom Dojićem i članom Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Borislavom Staničkovim, obišao je u petak, 18. septembra projekte koji su urađeni u okviru participativnog budžetiranja u srednjim školama

- Grad Sombor u saradnji sa USAID-om od 2015. godine počeo je projekat participativnog budžetiranja. Od 2019. godine odlučili smo se da projekat proširimo i na srednje škole. Uključili su se učenici i izglasali su svoje predloge projekata koje smo u 2020. godini realizovali. Danas smo imali priliku da obiđemo te radove. Videli smo da su Srednja medicinska škola i Srednja tekstilna škola uradile sanaciju mokrih čvorova, u Gimnaziji je kupljena oprema za školski Omladinski klub, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola je kupila ormariće za praktičnu nastavu, dok su učenici Srednje ekonomske škole izglasali svoj projekat i opremili 15 učionica sa klima uređajima. Svakako da Grad Sombor planira da u naredne dve do tri nedelje ponovi ovo participativno budžetiranje koje se odnosi na učeničke parlamente i da ih maksimalno uključi da oni izglasaju za 2021. nove projekte koji će ulepšati njihove škole - istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Participativno budžetiranje srednjih škola prvi put je sprovedeno tokom prošle godine, kada su učenici predložili projekte i putem glasanja odabrali one za koje smatraju da su im najpotrebniji za rad i boravak u školi. Pobednički predlozi bili su uključeni u projekciju gradskog budžeta. Tokom 2020. godine ti projekti su i završeni, a srednjoškolci će uskoro imati priliku ponovo da se izjasne o tome šta žele u svojim školama.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Projekat „Sombor na dlanu“ sufinansira se iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitano 153 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…