Predsednik Skupštine Grada Sombora dr Zoran Parčetić sa saradnicima u Nišu

Predsednik Skupštine grada Sombora primarijus doktor Zoran Parčetić zajedno sa šestoro odbornika i sekretarom Skupštine Grada, prisustvovao je seminaru u Nišu koji se odvija pod pokroviteljstvom Švajcarske agencije za saradnju SDC i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP, u okviru projekta „Jačanja nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine RS“

 *****

Seminar je organizovan kao trodnevni skup (od 31. oktobra do 02. novembra), a  učestvovalo je oko četiri stotine odbornika lokalnih skupština iz četrdeset pet gradova i opština iz čitave Srbije.  Osim plenarnih sesija, rad je tekao i u grupama na osnovu tematskih celina koje obuhvataju i njihov realni rad i angažman.

Među temama koje su obrađivane na skupu, između ostalih, bile su i one koje se tiču položaja lokalnih skupština kao najvišeg organa vlasti u lokalnoj samoupravi; podrške odbornicima u radu i funkcionisanju lokalnih skupština; uvođenja e-parlamenata; vidova komunikacije sa građanima i medijima. Somborski predstavnici su imali zapaženu aktivnu ulogu u razgovorima i o temama koje su identifikovane od strane učesnika ovog seminara.

Sekretarka Skupštine Grada Sombora Vera Baljak izabrana je u fokus radnu grupu koja će analizirati utvrđivanje potreba  lokalnih Skupština za podrškom i obukom.

U ime Skupštine Grada Sombora seminaru u Nišu su prisutvovali odbornici Vesna Lalošević, Danijela Dubajić, Dragana Sekulić, Željko Velebit, Zoran Rus i Darko Popović.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S. 

 

 

 

Pročitano 2060 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…