Psihozon i ove godine u Somboru obeležio Svetski dan mentalnog zdravlja

* U Somboru Kao i proteklih godina, Centar za individualni razvoj i unapređenje društva Psihozon je obeležio Svetski dan mentalnog zdarvlja – 10. oktobar, u saradnji sa somborskim Domom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“

Akciji su se pridružili i podržali je: Mreža za mentalno zdravlje - NaUm/čiji je Psihozon član, Caritas Srbije, predstavnici „Mobility MGB“ Sombor, Zavoda za javno zdravlje Sombor, Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, Povereničke kancelarije Sombor/Odeljenja za tretman i izvršenje vanzavidskih sankcija i mera, predstavnici somborskih organizacija i udruženja, a poseban angažman su pokazali naši mladi volonteri, učenici Srednje škole „Sveti Sava“ Sombor, zajedno sa svojom nastavnicom Milevom Kapusta, zatim učenice Srednje ekonomske škole Sombor, kao i učenice Osnovne škole „Avram Mrazović“ Sombor sa njihovim školskim psihologom Monikom Vuk.

Takođe, tradicionalnoj akciji Psihozona pridružili su se i učenici Srednje tehničke škole Sombor, sa njihovim školskim pedagogom Danijelom Vlaisavljević. Dan ranije, 9. oktobra, uoči Svetskog dana mentalnog zdravlja, u Psihozonu su održane i pripremne radionice, za mlade srednjoškolce, kao i za ostale zainteresovane. Radionicu je vodila Saša Stojšić, dipl. psiholog, predsednica Psihozon-a.

- Tokom kišnog, ali ipak razdraganog dana, sa ljudima smo razgovarali o psihičkom zdravlju, načinima kako ga očuvati, zaštititi i unaprediti, kako se boriti sa predrasudama prema osobama koje se suočavaju sa psihičkim problemima ili koje se leče, ili su lečene od psihičkih bolesti, o mestima u Somboru gde mogu da dobiju stručnu pomoć i stručne usluge, ukoliko imaju psihički problem ili neku nedoumicu, dilemu ili pitanja u oblasti psihološkog funkcionisanja - napominje Saša Stojšić.

- Podelili smo i vrlo zanimljiv promotivni materijal koji se tiče psihičkog zdravlja, kako bismo skrenuli pažnju javnosti na značaj njegovog očuvanja i važnosti prepoznavanja problema u psihološkom funkcionisanju - dopunjuje Stojšić. - Posebno zanimljiva je bila mala izložba raznovrsnih radova nastalih na kreativno-psihološkim radionicama u okviru „Kluba mentalnog zdravlja“ koje inače protiču svakog četvrtka od 18 - 20 časova, u Psihozonu, u Konjovićevoj ulici 1 na prvom spratu.

Ako želite da nam se pridružite, kažu u Psihozonu rado vas očekujemo! Sve u svemu, zanimljiv i značajan dan, obeležen 10. oktobra širom sveta, u raznim gradovima naše zemlje, a na inicijativu Psihozon-a i u samom Somboru. Drago nam je što se ova praksa nastavlja, iz godine u godinu... HVALA SVIMA KOJI SU UČINILI VIDLJIVIJIM OVAJ DAN! - zahvaljuju se u ovoj somborskoj asocijaciji.

Predsednica Centra za individualni razvoj i unapređenje društva Saša Stojšić ovim povodom poručuje: - Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć i podrška, u vidu psihološkog savetovanja ili psihoterapijskog tretmana, ili ukoliko nemate značajnih problema u psihološkom funkcionisanju, ali ipak želite da unapredite kvalitet svog funkcionisanja i življenja, ukoliko se nalazite u dilemi pred izborom srednje škole, fakulteta, zanimanja, ukoliko želite da bolje upoznate sebe (svoju ličnost, intelektualne sposobnosti), uz primenu psiholoških testova, ili se jednostavno samo zanimate za funkcionisanje ljudske Psihe i važno vam je stanje vaše Duše – slobodno nam se obratite!

U Psihozonu praktikuju različite forme i metode rada: od individualnog rada, rada u grupi, rada sa parom, ili rad sa članovima porodice. U radu sa klijentima, poštuju njihovu privatnost i diskreciju, rukovodeći se etičkim načelima psihološke odnosno psihoterapijske struke. Bilo da je reč o individualnom ili grupnom radu, u radu sa klijentima praktikuju različite metode i tehnike rada, kao i različite psihoterapijske modalitete: integrativni art psihoterapijski pristup (koji uključuje više različitih pristupa: psihoanalitički, sistemski, transakciono-analitički, telesno-terapijski, transakciono-analitički pristup, rebt pristup, sistemsko-porodični pristup, geštalt pristup, duhovni i druge slične prustupe), transakciono-analitički pristup, sistemsko-porodični pristup.

Takođe, U Psihozonu rade i nehipnotičku regresoterapiju. U radu sa klijentima rade stručnjaci u oblasti psihičkog zdravlja, psiholozi sa orijentacijom ka prevenciji i psihoterapiji, primenjujući savremena naučna saznanja u oblasti psiholoških nauka i srodnih disiplina, i u saradni sa mnogim institucijama, organizacijama i stručnajcima u oblasti mentalnog zdravlja.

Kontakt: Centar za individualni razvoj i unapređenje društva – PSIHOZON Konjovićeva 1, 25000 Sombor; 064 538 3 438 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.; https://www.facebook.com/psihozon/ Tim PSIHOZON

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 422 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail:

office@noviradiosombor.com

Tel: +381-25-510-16-41
Mob: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…