U Somboru će biti predstavljena organizacija "Zemlja živih" u okviru manifestacije "Kostić Lazi na Zvezdanoj stazi"

* U četvrtak 26. septembra sa početkom u 19 časova u Svečanoj sali Gradske kuće biće promovisana organizacija "Zemlja živih" - zajednicu će predstaviti arhijerejski namesnik somborski, Savo Nikolić i protojerej Branko Ćurčin

O opusu prezvitera Olivera Subotića iz Beograda, osim ostalog - glavnog i odgovornog urednika časopisa “Pravoslavni misionar“, zvaničnog glasila Srpske pravoslavne crkve za mlade i ostalim delima ovog misionara života i pravoslavlnog hrišćanstva, govoriće prof. dr Jelena Hadži-Purić i Nikola Drobnjaković (Bernar). Događaj je u okviru sveopsežne, veoma ambiciozne manifestacije u oblasti kulture i umetnosti, a u organizaciji Fondacije "Laza Kostić" iz Novog Sada, pod zajedničkim imeniteljem "Kostić Lazi na Zvezdanoj stazi" koje traje od 26 - 29. septembra u Somboru.

Ukratko o zajednici ''Zemlja živih''

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog, gospodina Irineja osnovana je zajednica ''Zemlja živih'' koja predstavlja pruženu Božiju ruku svima onima koji se osećaju promašenim, neostvarenim, umornim, razočaranim, zavisnicima i nezavisnicima, tužnim i siromašnim u srcu. Božiji odgovor onima koji traže iskrenu radost i smisao u životu.

Uvereni da je zavisnik u egzistencijalnoj krizi, stvorena je klima života, u duhu jednostavne hrišćanske porodice. Verujemo da hrišćanski život, svojom punoćom, daje istinski odgovor na ljudski nemir i da niko sem Boga Oca koji je stvorio čoveka ne može da ozdravi njegovo ranjeno i povređeno srce.

Zato predlažemo molitvu, rad, iskreno prijateljstvo, istinu i odricanje. U našim bratstvima, ističu, se ne puši, nema alkohola, nema televizije; čovek se koncentriše na unutrašnjost i tako upoznaje svoje slabosti i vrline. Zajednica podržava i pomaže da se čovek popravi i nađe mir. Poslove u kući obavljaju momci u bratstvu. Pravljenje hleba, čišćenje po kući, rad u stolariji, bašti, rad sa životinjama, kao i umetničko stvaralaštvo, ikonopisanje, rezbarija, pozorište, su neke od aktivnosti koje imaju isključivo vaspitni karakter. Uslov za ulazak u zajednicu, samo jedan: želja za menjanjem!

Ulaz je slobodan!

Novinar, dipl. turizmolog Srđan Ačanski 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 310 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…