Otvoreni dani Grada Sombora: Vodosnabdevanje u žiži interesovanja građana Doroslova

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović u subotu, 7. septembra je sa saradnicima u prostorijama Mesne zajednice „Doroslovo“ razgovarala sa građanima ovog naseljenog mesta

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih sastanaka u okviru akcije „Otvoreni dani“  koji, da podsetimo, protiču svake prve subote u nekoj od mesnih zajednici na teritoriji Grada Sombora.

Stanovnici Doroslova predočili su gradonačelnici različite predloge za poboljšanje života svih sugrađana, a bilo je i molbi za rešavanje ličnih problema. Najviše građana interesovalo se za vodosnabdevanje, za šta su dobili odgovor da je u toku skoro završavanje javne nabavke i da je Doroslovo prvo mesto koje će imati kompletno rekonstruisanu vodovodnu mrežu. Bilo je i pitanja o održavanju puteva, a posebno onih atarskih.

Odlaganje kabastog otpada, kao i u drugim naseljenim mestima bila je jedna od tema, a prema rečima gradonačelnice, rešenje ovog problema za sva naseljena mesta očekuje se već narednog meseca, postavkom kontejnera za tu vrstu otpada, a da bi za odlaganje uginulih životinja svi građani trebalo da pozovu službu Javno komunalno preduzeće „Čistoća“, na telefon: 025/415-788; transport i odlaganje je potpuno besplatno. Predočen je i problem zelenila koje smanjuje preglednost u saobraćaju, što će nadležna inspekcija proveriti na terenu, pa će se po njihovoj proceni pristupiti saniranju problema.

Uz gradonačelnicu Dušanku Golubović na prijemu građana u MZ „Doroslovo“ bili su načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin, gradski većnik zadužen za komunalne delatnosti i investicije Miroslav Kovačić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“ Sombor Goran Nonković, izvršni direktor poslovnog sistema Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Sombor Ozren Kovačić i v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“ Sombor Momir Mioković.

Kako bi izašla u susret potrebama građana, gradonačelnica Dušanka Golubović će nastaviti da obilazi mesne zajednice Grada Sombora. Sledeći ovakav sastanak biće održan u subotu, 5. oktobra u Mesnoj zajednici „Bezdan“.

Građani koji nisu u mogućnosti da dođu na ove sastanke, a imaju želju da se obrate gradonačelnici, pitanja u pisanoj formi mogu da predaju svojoj mesnoj zajednici, ili da pitanja pošalju na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., nakon čega će odgovor od gradonačelnice dobiti u pisanoj formi na svoju kućnu adresu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 160 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…