Aktuelno u Poljoprivredno stručnoj službi Sombor: Još jedan uspešan Dan polja jesenjih kultura

* Poslednji dani avgusta već tradicionalno u somborskoj Poljoprivredno stručnoj službi posvećeni su Danima polja jesenjih kultura

Tako je vilo i poslednjeg avgustovskog četvrtka. U ovom osvrtu zato beležimo četvrtak, 29. avgust 2019. jer toga dana na oglednom polju PSS Sombor - lokalitet Bilić, okupilo se oko 300 poljoprivrednih proizvođača, predstavnika kompanija, instituta i drugih zvanica.

Skup su prigodnim pozdravnim govorima otvorili direktor PSS Sombor - Vladimir Sabadoš i načelnik Odeljenja za priznavanje sorti i hibrida Ministarstva poljoprivrede - Dragan Dedić. U ime pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu skupu se obratio Marko Rovčanin, a Grad Sombor je predstavljao Mirko Strigić, gradski većnik za oblast ruralnog razvoja.

Usledio je obilazak ogleda u oblasti zaštite bilja, sortni ogledi šećerne repe, kukuruza, soje i suncokreta. Bila je izložena i kolekcija paprike, paradajza, plavog patlidžana i krompira, kao i ukrasnih tikava.

Dan je nastavljen uz druženje i razgovor uz koktel posluženje. 

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 305 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…