Svečanost povodom otvaranja obnovljene Fabrike akumulatora "Black Horse" u Somboru u sastavu Batagon AEG

* Prisustvovali smo svečanosti prilikom ponovnog otvaranja Fabrike akumulatora u Somboru, tom prilikom nova direktorka Darinka Đuran, u popularnom lokalu View Long Bar izjavila je osim ostalog, kako joj je čast što je u Somboru

O tome da su veliki zadaci kako pred njom, tako i pred čitavim menadžmentom fabrike, podsećajući na ove važne činjenice, podsetila je da je fabrika nekada proizvodila 10.000 akumulatora dnevno, sada radi 2.000 komada, a cilj je da se do kraja godine taj broj podigne na 7.000. Tokom sledeće nedelje najavila je obilazak Zapadnobačkog upravnog okruga gde će razgovarati sa predsednicima opština i izkazati potrebu za zapošljavanjem 200 novih radnika. Insistiraće se pritom prvenstveno na mladim ljudima.

Planirana je izgradnja nove upravne zgrade tokom narednih 15 dana, a ona će ispunjavati kako je naglasila, sve ekološke standarde. - Želimo da fabrika bude gigant kao što je bila ranije - njena je osnovna rukovodeća misao. Na pitanje u vezi da li se plaše konkurencije, odgovoreno je da konkurencija treba da se plaši nas; očekivanje je potpisivanje ugovora sa firmama i državnim preduzećima, da bi firme kupovale domaće akumulatore od domaće firme, naime da podsetimo, fabrika FAS je u vlasništvu Republike srbije.

Donacije u akumulatorima su dobili Dom zdravlja "Dr Đordje Lazic", Opšta bolnica "Dr Radivoj Simonović" kao i Gerontološki centar a kasnije će doniranja biti nastavljena ne samo u akumlatorima.

Mnogima je neobično što je Apatin u Somboru, izjavio je Milan Škrbić predsednik opštine Apatin, ali u neka srećnija vremena ove dve komšijske opštine su dosta sarađivale, te ovo ponovno otvaranje fabrike nije značajno samo za Sombor i Apatin nego za čitavu Vojvodinu i Srbiju, kao nekada kada su akumaltori Trepče bili najbolji koje smo koristili u brodovima koji su se pravili u Brodrgradilštu Apatin koje je bilo najjače rečno brodogradilište u bivšoj Jugoslaviji.

Nakon toga bilo je reči o privatizaciji i ponovnom pokretanju Brodogradilišta u Apatinu - novi poslodavac uložiće 2.500.000 evra i zaposliti još 400 radnika. Apatinu, Somboru ali i čitavoj Srbiji potrebni su radnici mašinske struke, očekuje se povratak radnika koji su otišli u okolne zemlje i u inostranstvo; naglašeno je takođe, da se plate varilaca sa iskustvom kreću do 150.000 dinara, pa sada zamislite porodicu u kojoj dvoje radi u Brodogradilštu, to je oko 300.000 dinara mesečno, dopunio je na kraju predsednik Opštine Apatin Milan Skrbić.

O velikom značaju ponovnog otvaranja fabrike za Sombor i zapošljavanju novih 200 radnika, govorila je na kraju i gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović.

Srđan Ačanski

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1002 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…