Sombor se vratio u zlatne dvadesete: Nesvakidašnje "Veče uličnih svirača" u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić"

* U subotu 3. avgusta od 19 do 23 časa održan je festival "Veče uličnih svirača" u organizaciji  Kulturnog centra "Laza Kostić" 

Sav Sombor prve avgustovske subote 2019. u zlatnim dvadesetim, zahvaljujući diksilendu...

Festival je počeo izvođenjem dela poznatih autora, sa somborskih balkona na glavnoj ulici, počelo je kod fontane, čim bi bio završien nastup na jednom balkonu publika bi se pomerala do sledećeg i tako redom do trga Svetog Đorđa gde je spektakl završen nastupom Belgrade Dixieland Orchestra, koji inače ima značajnu evropsku reputaciju i do sada su održali više od 500 koncerata širom Evrope. Kao jedini orkestar ove vrste u zemlji, direktno su zaslužni što se Diksilend iznova uzdigao iz pepela, na temeljima koje su decenijama gradili džezeri našeg podneblja.

Nastup Belgrade Dixieland Orchestra upotpunile su koreografije Plesne škole Ravangrad. Osim muzičkih izvedbi, publika je bila u prilici da vidi selekciju nemih filmova, projektovanih na fasadama zgrada. 

Dvadesete godine prošlog veka su ostale upamćene inače kao godine džeza, čarlstona, prohibicije, jačanja pokreta za ženska prava. Diksilend je stil koji objedinjuje elemente bluza i regtajma. Sa ovim stilom prvi put se pojavila i sama reč džez a Diksilend se prvi put pojavio u Nju Orleansu, SAD.

Pratio: novinar, dipl. turizmolog Srđan Ačanski

Galerija:

Pročitano 1187 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…