Ljiljana Tica predsednica Skupštine grada Sombora

* Na danas održanoj (sreda, 19. jun) 35. sednici Skupštine grada Sombora odbornici su većinom glasova izabrali novog predsednika Skupštine grada Sombora

35. Sednica Skupštine grada Sombora

Sa 42 glasa za od ukupno prisutnih 44 odbornika za predsednicu Skupštine imenovana je Ljiljana Tica, profesor razredne nastave iz Sombora, koja funkciju predsednice neće obavljati na stalnom radu.

- Zahvalna sam svima vama koji ste me podržali i dali svoj glas za, kao i vama koji ste bili protiv ali ste pokazali odgovornost i poštovanje, prema ovom domu, prema meni i građanima kao i prema bivšem pokojnom predsedniku primarijusu doktoru Zoranu Parčetiću - rekla je u svom obraćanju novoimenovana predsednica skupštine i dopunila: - Ono što ja mogu da obećam je da ću ovaj posao raditi na najsavesniji način i biću dostupna svim odbornicima bez obzira na stranačku pripadnost, a sve u cilju postizanja najboljih rešenja. Želela bih da ovaj dom postane stecište raznih ideja od kojih ćemo birati samo najbolje, a jedini motiv kojim ću se rukovoditi je interes naših sugrađana - izjavila je Ljiljana Tica, novoimenovana predsednica Skupštine grada Sombora u svom obraćanju odbornicima.

Članovi Gradskog veća i predstavnici Gradske uprave grada Sombora

Inače, Ljiljana Tica je rođena u Gakovu 12. decembra 1961. godine, gde je i završila osnovnu školu. Srednju učiteljsku školu je završila u Somboru 1980. godine a potom Pedagošku akademiju 1983. godine, nakon čega je diplomirala na Pedagoškom fakultetu u Somboru i stekla zvanje profesora razredne nastave. Radni odnos u osnovnom obrazovanju je započela 1983. godine u Subotici a danas je zaposlena u Osnovnoj školi Bratstvo Jedinstvo u Somboru. Član je Srpske napredne stranke i jedan je od njenih osnivača.

U ime odborničke grupe SNS predlog za imenovanje predsednice Skupštine pročitao predsednik odborničke grupe Zoran Rus

Glavnoj tački dnevnog reda 35. Sednice Gradskog parlamenta, prethodila je prva tačke (od ukupno dve), Predlog za hitan postupak razmatranja i usvajanja tehničke izmene godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Sombora za 2019. godinu.

Načelnik Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave Vladimir Katanić, naime, ranije je uputio predlog Gradskom veću i odbornicima da u Godišnjem Programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj  svojini za 2019. godinu, koji je dobio saglasnost Ministarstva polloprivrede, šumarstva i vodoprivrede od 9. maja ove godine, a koji je potom usvojen na sednici Skupštine grada Sombora 10. juna i u kojem je utvrđeno da je u aplikaciji informacionog sistema došlo do tehničke greške prilikom obračuna površina poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini opredeljenog po PPZ - po osnovu stočarstva za jedno lice, pa je iz tog razloga potrebno otklonіti pomenutu grešku i izvršiti tehničku ispravku Godišnjeg Programa, da po hitnom postupku, odbornici uvrste u dnevni red prve naredne sednice Skupštine grada Sombora a u cilju razmatranja i potom usvajanja izvršene izmene.

Odobrnici su najpre prihvatili dopunu dnevnog reda ovog predloga i takođe ga većinom glasova prihvatili i bez rasprave usvojili.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Novi Radio Sombor

Pročitano 854 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…