Jedan čovek - jedna priča koja nema kraj: Zoran Parčetić (27. VIII 1963 - 21. V 2019)

* Tek nekoliko sati nakon što je stigla vest, da od tog subotnjeg jutra u utorak, 21. maja gospodnje 2019, više nećemo imati priliku da popričamo sa njim, u Somboru kao da je sve nešto utihunulo, stalo. Pa i mnogo šire van Sombora jer takvu reputaciju imaju malobrojni, na široka polja, čuju se jedino somborske ptice a ljudi ćute i pišu setne komentare sećanja...

~ . ~

Zoran Parčetić, primarijus, doktor, multicenjeni hirurg, humanista, profesor, sportista, fudbaler, kapiten, obožavalac životinja i prirodnog sveta, predsednik Skupštine grada Sombora, Čovek... Rođen 27. avgusta 1963. godine, preminuo 21. maja 2019. To su činjenice, to je usudna istina i to je bol. Moramo jednostavno a kakav je i sam bio, i to da izustimo i, da sročimo novinarski u obaveznu, kako na portalu tako i u progamu radija, vest koju ovoga puta, nije baš lako sastaviti. Kao mnoge druge...

Jer Zoran je nekako, više od informacije. Njegova prebogata prosvećenost i obrazovanost a pride, mimo te teške lekarske-hirurške struke, nadilazila je mnoge oblasti u temeljitom već od tako-reći dečačkih mu dana, sticane sveopšte kulture. Šta reći, sem ostalih nebrojenih podataka koji ostaju zalog njegovog identiteta, da neko tako vešto spaja recimo, muziku i sport. Kad biste ušli u njegov kabinet u Županiji u somborskoj Gradskoj upravi, dočekao bi vas taj već prepoznatljiv osmeh ali, taj osmeh je pratila muzika, ona klasika, kada je tiho u kabinetu iz njegovog zvučnika svirao omiljeni Nonin Mocart. 

Mocart je bio na terenu. Igrajući fudbal, šarmirao je publiku, navijače, brojne poštovaoce. A kad bi se u Somboru ili okolnim selima, neko našao u ozbiljnim problemima, brzo bi reagovao. Odmah je tu bio Crveni krst, deljenje paketa najugroženijima, osmislio je taj somborski model pomoći drugima, onima koji su plakali dok on ne bi stigao i kojima je brisao suze sa lica. 

Selo i grad za njega jesu isto. Čovek je svuda neprikosnoven, tako kaže on. Njegovi đaci su to naučili i sada za njim žale. Istovremeno ponosni KOGA su za profesora imali. 

I tako... tek je ovo delić, ma samo pokušaj da čestica u biću jednog, prvo dobrog čoveka, prevaziđe šok koji je ostao kod mnogobrojnih. A baš puno materijala nam je ponudio i ostavio. Puno obaveza. Puno, zadužio. 

:::::::

Ispraćaj prim. dr Zorana Parčetića, predsednika Skupštine grada Sombora je u četvrtak, 23. maja u 15 časova iz kapele na Velikom katoličkom groblju u Somboru.

Komemoracija će biti održana u Velikoj sali Skupštine grada, u četvrtak 23. maja u 9 časova.

Novi Radio Sombor se zahvaljuje na svakoj podršci, bodrenju, logistici, lepoj reči i na svemu što će samo da nas obaveže da još bolje i više radimo i trajemo. Za narod, kako je uvek voleo da kaže. 

+

(Napravili smo prvi novogodišnji razgovor sa njim, otkako smo počeli sa radom, objavljen 29. decembra 2016. koji je imao natprosečan broj pregleda, više od tri hiljade, pa možemo da se podsetimo na linku: http://www.noviradiosombor.com/vesti/prva-vest/item/483-razgovor-s-povodom-dr-zoran-parcetic-predsednik-skupstine-grada-sombora)

:::::::

Evo i delića iz izbora brojnih fotografija koje smo sačuvali sa raznih događaja i susreta sa Zoranom Parčetićem:

~ . ~

Pročitano 2483 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…