Srećno vam i uspešno punoletstvo: Atletski klub Apatin!

APATINSKI ATLETIČARI NA KABLARU I DUBROVNIKU; ATLETSKI KLUB APATIN DANAS POSTAJE PUNOLETAN

********************************

* Proteklog vikenda apatinski atletičari nastupali na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je održano u subotu 27. aprila na planini Kablar i u Dubrovniku, na 5. Dubrovačkom polumaratonu koji je održan sutradan, u nedelju 28. aprila.

Na izuzetno kvalitetnom Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje je pod pokroviteljstvom Atletskog saveza Srbije, u tehničkoj organizaciji AK ČAAK Čačak i udruženja „Čačani u Čačku“ i vođstvom direktora takmičenja Ivanom Čvrkićem, u predivnom ambijentu planine Kablar, Atletski klub Apatin imao je tri predstavnika

Atletski ambasadori Apatina na Kablaru

Ana Lukić je u konkurenciji seniorki na 7500 metara osvojila osmo mesto, dok je Miroslav Pešić među seniorima u trci na 10000 metara je zauzeo plasman na 11. poziciji. Tehnički delegat Atletskog saveza Srbije na Prvenstvu bio je Goran Čegar, čelnik apatinskog kluba.

Predrag Vejin u Dubrovniku

Na 5. Dubrovačkom polumaratonu nastupila su dvojica apatinskih atletičara koji su uspešno istrčali deonicu od 21 kilometar i 097 metara. Reč je o Nenadu Đorđeviću (1 sat 53 minuta i 26 sekundi) i Predragu Vejinu (1 sat 59 minuta i 59 sekundi).

~ . ~

* Atletski klub Apatin danas slavi punoletstvo, naime na današnji dan 29. aprila 2001. godine u sali Kulturno-umetničkog društva „Dunav“ Apatin, održana je osnivačka skupština prvog atletskog kluba u gradu. Apatinski atletičari tokom proteklih 18 godina osvojili su na desetine medalja na zvaničnim prvenstvima Balkana i Srbije, nastupali su na svim kontinetima gde su nosili boje kluba i na najbolji način promovisali Apatin.

............................

= Novi Radio Sombor čestita Atletskom klubu Apatin =

............................

Atletski klub Apatin učestvovao je na Kupu šampiona u polumaratonu u Potrugaliji gde je osvojeno 9. mesto (2006. godine), takođe AK Apatin bio je organizator Prvenstva Balkana u polumaratonu (2015. godine). Klub je organizator sada već tradicionalnih sportskih manifestacija koja su poznata u širem regionu.

Po svom kvalitetu Apatinski Dunavski polumaraton (koji će ove godine, 20. oktobra biti održan po 24. put), Prekogranični ultramaraton Apatin-Osijek 50 km (koji od 2015. godine, protiče u suorganizaciji sa Udrugom zdravo trčanju iz Osijeka), svrstani su u najvažnije ateletske priredbe u Kalendaru ASS.

Atletski klub Apatin, zaštitni logo

Danas, Atletski klub Apatin realizuje besplatnu školu atletike koja živi već više od dve godine i u kojoj učestvuje na desetinu školske dece, a čijim radom rukovode Bojan Tomašević i Zoran Čegar. Polaznici škole osvajači su velikog broja odličja na takmičenjima na kojima su učestvovali, a osim mladih atletičara boje kluba nosi veliki broj seniora koji pružaju veliku podršku funkcionisanju i na najkvalitetniji način promovišu kako boje kluba tako i Opštine Apatin.

Cilj Kluba jeste da se u narednom periodu otpočne sa izgradnjom atletskog stadiona i da za jubilej dve decenije kluba, mladi atletičari protrče stazom.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 793 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…